Hlavní obsah

VIDEO: Rozhodčí a Nani okradli Ronalda o nádhernou branku

LISABON

Portugalci mohli vyhrát nad Španělskem i 5:0. To by ale rozhodčí nesměli upřít nádherný gól Cristianu Ronaldovi, jehož oblouček ještě hlavou tečoval Nani. A ten stál podle asistenta rozhodčího v ofsajdu. Opakovaný záběr však jasně dokazuje, že tomu tak nebylo.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Zklamaný Cristiano Ronaldo

Článek

Útočník Realu Madrid předvedl ještě za stavu 0:0 parádní akci. Rychlý protiútok zakončil Ronaldo bravurně. Nejdříve vnikl do pokutového území, naznačil střelu levou nohou a Piqué se kolem něho svezl ve skluzu. Poté si míč posunul blíže ke středu, a když se k němu sbíhali další dva Španělé, přeloboval bezmocného Casillase. Míč padal jasně do branky, přesto k němu ještě přiskočil Nani, aby ho poslal za brankovou čáru.

Naštvaný Cristiano Ronaldo hází kapitánskou páskou portugalského národního týmu o zem.foto: Reuters/Hugo Correia

Ronaldo se začal radovat, ale brzy ztuhnul. Francouzský sudí Anthony Gautier totiž branku neuznal, protože jeho asistent zvedl praporek na znamení ofsajdu. Nani tak sebral Ronaldovi krásný gól. Zpomalené záběry přitom později dokázaly, že Nani v ofsajdu nestál, protože na zemi stále ležel Piqué, jehož Ronaldo ošálil kličkou. Míč navíc záložník Manchesteru United pravděpodobně trefil až za brankovou čárou.

Pětadvacetiletý Ronaldo vztekle hodil kapitánskou pásku na zem a zlostně se po svém bývalém spoluhráči z Manchesteru United díval. Nani se mu gestem omlouval už na hrací ploše. „Byla to krásná akce, neměl jsem mu ji kazit. Omluvil jsem se mu,“ řekl po utkání Nani novinářům. Oba však na svůj svár brzy jistě zapomenou, nasázet mistrům světa a Evropy čtyři góly, to se nestává každý den...

Reklama

Související témata: