Hlavní obsah

VIDEO: Fatální chyba brankáře v Brazílii stála tým postup

Málokdy vídanou chybu předvedl fotbalový brankář Glaucus v nižší brazilské soutěži státu Mato Grosso. Kvůli špatné viditelnosti způsobené deštěm a výpadkem osvětlení neodhadl dráhu letu nakopnutého míče a šel si za branku pro jiný balon. Mezitím mu míč spadl do branky. Jeho Sinop tak v neděli porazil Operario jen 2:1, a jelikož ve čtvrteční odvetě semifinále padl 0:2, do finále šampionátu neprošel.

Fatální chyba brazilského brankáře.

Článek

Zápas Sinopu s Operariem provázel silný déšť, kvůli němuž byla hrací plocha neregulérní a hráči se spíše brodili kalužemi, než hráli fotbal. Domácí dokonce museli změnit promáčené dresy. Navíc osvětlení na stadionu několikrát vypadlo a viditelnost na hřišti tak byla velmi špatná.

Sinap se však dostal do vedení 2:0 a měl souboj velmi dobře rozehraný před odvetou. V závěru však hostující Euclides zahrával z poloviny hřiště přímý volný kop a napálil míč směrem do vápna. Balon se ve tmě a dešti ztratil brankáři z dohledu a zdálo se, že směřuje za branku. Nakonec však zapadl do branky a překvapil tak domácího brankáře Glaucuse. Ten v tu dobu již byl vedle branky a šel si pro náhradní míč, aby mohl rychle rozehrát.

Ani protesty hráčů u rozhodčích gól neodvolaly a z Glaucuse se tak stal smutný hrdina. V předchozím průběhu zápasu totiž úspěšně čelil dvěma pokutovým kopů.

Reklama

Související témata: