Hlavní obsah

Horst Siegl byl jednou z nejhorších posil historie bundesligy, píší v Německu

Horst Siegl patří k nejlepším kanonýrům v historii české a československé fotbalové ligy a zejména věrní sparťané na něj nedají dopustit. Za západní hranicí republiky však na legendárního „Sigiho“ zřejmě vzpomínají trochu jinak. Server Sportbild.de ho dokonce zařadil mezi padesát nejhorších posil v historii bundesligy.

Foto: Petr Horník, Právo

Horst Siegl se v bundeslize neprosadil

Článek

Pravdou ale je, že se Siegl v nelichotivém žebříčku ocitl v opravdu luxusní společnosti. Mezi vůbec nejhorší posily do klubů v německé nejvyšší soutěži zařadili redaktoři například Jean-Pierra Papina, Juana Pabla Sorína, Carlose Alberta či Jona Dahla Tomassona.

Horst Siegl střílel v domácí lize jeden gól za druhým, což pochopitelně neuniklo ani pozorovatelům zahraničních klubů. V rozjeté sezoně 1995/96 si jej nakonec vybral jako posilu Kaiserslautern, kde udělal dobrou reklamu českým forvardům Pavel Kuka.

„Přišel, aby zabránil sestupu. Ale nedal gól, Kaiserslautern spadl a Siegl se vrátil do Sparty,“ píše o českém kanonýrovi Sportbild.  „Působení v Kaiserslauternu se po fotbalové stránce moc nepovedlo, ale na druhou stranu mi to moc dalo a moc si ho vážím," vzpomínal dříve na německé angažmá Siegl.

V bundeslize se sice netrefil a několik šancí ke skórování zazdil, ale nakonec se Kaiserslauternu alespoň částečně vyplatil, když gólem v prodloužení pomohl klubu do finále Německého poháru.

Reklama

Související témata: