Hlavní obsah

Krajské svazy chtějí kvůli stanovám posunout valnou hromadu ČMFS

VELKÉ KARLOVICE

Předsedové krajských fotbalových svazů chtějí kvůli příliš velkému množství pozměňovacích návrhů stanov Českomoravského fotbalového svazu posunout termín valné hromady ČMFS z února až na léto příštího roku. První svazový místopředseda Dalibor Kučera a další člen výkonného výboru Pavel Blaha předloží na úterním zasedání výboru v Praze návrh, na kterém se kraje shodly na dnešním regionálním sněmu ve Velkých Karlovicích.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Předseda ČMFS Ivan Hašek (vpravo) a místopředsedové svazu Jindřich Rajchl (uprostřed) a Dalibor Kučera.

Článek

Podle Kučery se do plánovaného únorového termínu nestihnou změny ve stanovách projednat. "Nemůžeme tak důležitý dokument, jakým stanovy jsou, ušít horkou jehlou. Stanovy by měly být plně funkční minimálně na dalších mnoho let. Proto si nemůžeme dovolit udělat v nich změny nebo úpravy, které předem pečlivě nezvážíme a neověříme si jejich funkčnost a přínos pro samotný fotbal," uvedl v tiskové zprávě Kučera.

Věří, že na úterním zasedání výkonného výboru s požadavkem uspěje. "Měl by to být jeden z bodů jednání a já pevně věřím, že získám podporu i od ostatních členů výboru i předsedy Ivana Haška," uvedl Kučera. Navrhovat bude, aby se valná hromada konala až v letních měsících.

Čtrnáctka předsedů krajských svazů dnes na regionálním sněmu ve Velkých Karlovicích také vyjádřila velký nesouhlas s návrhem ministra financí Miroslava Kalouska, který chce změnit systém financování fotbalu a zastavit přísun peněz pro okresní svazy Českého svazu tělesné výchovy.

Kučera: Chceme zabránit likvidaci českého fotbalu

"Deklarujeme jasnou podporu Ivanu Haškovi v jeho snaze zabránit likvidaci českého a moravského fotbalu kvůli politickým rozhodnutím. Vnímáme návrh ministra Kalouska jako velmi nešťastný a celkově nepřipravený," uvedl Kučera.

Kraje jsou si podle něj vědomy, že určité změny jsou potřebné, ale v současné době prý není jiná alternativa, než jakou nabízí ČSTV. "Vyzýváme ministra Kalouska a ministra školství Josefa Dobeše, aby si sedli k jednacímu stolu se zástupci výkonného výboru ČMFS. Pokud dojde k prosazení změny financování, tak jak je nastavena, bude to znamenat konec regionálního fotbalu. Věříme, že nejvyšším politickým představitelům záleží na osudu zhruba půl milionu mladých lidí," dodal Kučera.

Reklama