Hlavní obsah

Zlatý míč podle Gazzetty dello Sport získá Iniesta

ŘÍM

Hlasování Zlatého míče FIFA podle italského listu Gazzetta dello Sport ovládnou fotbalisté Barcelony. Deník prý má k dispozici výsledky prestižní ankety a podle nich zvítězil záložník Andrés Iniesta, za nímž se seřadili jeho spoluhráči Xavi a loňský vítěz Lionel Messi.

Foto: Nacho Cubero, Reuters

Barcelonský Andres Iniesta podle deníku Gazzetty dello Sport získá Zlatý míč.

Článek

Iniesta s Xavim patřili k hlavním oporám španělské reprezentace při tažení za titulem mistrů světa na šampionátu v Jihoafrické republice. Argentinec Messi se v minulé sezóně v dresu Barcelony stal díky 34 brankám nejlepším střelcem ligy a v aktuálním ročníku je s patnácti góly zatím druhý, když o jednu trefu zaostává za Cristianem Ronaldem z Realu Madrid.

Mezi nejlepší trojici se nevešel ani jeden z favoritů ankety Wesley Sneijder, který v minulé sezoně dovedl Inter Milán k vítězství v Serii A, Italském poháru a Lize mistrů. Nizozemské reprezentaci pak pomohl do finále mistrovství světa.

O vítězi Zlatého míče, který v minulosti vyhráli i čeští fotbalisté Josef Masopust (1962) a Pavel Nedvěd (2003), letos poprvé rozhoduje hlasování novinářů i reprezentačních trenérů a kapitánů. V červnu totiž došlo ke spojení s další prestižní anketou o nejlepšího hráče světa FIFA.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň