Hlavní obsah

Podle Platiniho měli rebelové z MS dostat doživotní zákaz

Prezident UEFA Michel Platini se znovu opřel do současné francouzské reprezentace a kritizoval chování fotbalistů během mistrovství světa v JAR. Podle něj by měli být hráči rebelující proti rozhodnutí vyloučit z kádru Nicolase Anelku potrestáni doživotním zákazem startu v národním dresu. Zároveň odmítl kritiku na adresu tehdejšího trenéra Raymonda Domenecha. Podle Platiniho by si s francouzskou reprezentací nevedl lépe ani José Mourinho.

Foto: Michael Sohn, ČTK/AP

Prezident UEFA Michel Platini drží cedulku s názvem země, která bude hostit mistrovství Evropy v roce 2016.

Článek

"Chování hráčů bylo ubohé. Udělali naprostou blbost," prohlásil Platini v rozhovoru pro magazín So Foot v reakci na stávku hráčů, kteří během šampionátu odmítli trénovat kvůli tomu, že byl Anelka vyhozen z týmu kvůli hádce s trenérem Domenechem.

Anelka následně dostal trest na 18 zápasů, kapitán Patrice Evra na pět, Franck Ribéry na tři a Jeremy Toulalan nesměl hrát za národní tým jednou. Podle Platiniho to však není dostatečný trest. "Byl bych na ty hráče přísnější a dal jim doživotní zákaz. Pošpinili reputaci francouzského týmu," řekl Platini, který dovedl Francii v roce 1984 k titulu mistrů Evropy.

Francie na MS 2010 vypadla již ve skupině, když nevyhrála ani jeden zápas. Za hlavního viníka byl označen trenér Domenech, s tím však Platini nesouhlasí. "Neznám trenéra, který by s tím týmem získal lepší výsledky. Ani José Mourinho by si nevedl lépe. Zkrátka nám chybějí dobří hráči," dodal Platini pesimisticky.

Reklama

Související témata: