Hlavní obsah

Fotbalisté Al Vahdá jsou díky Brazilcům ve čtvrtfinále MS klubů

Díky brazilským posilám vstoupili fotbalisté Al Vahdá vítězně do mistrovství světa klubů v Abú Zábí. Zástupce pořádajících Spojených arabských emirátů dnes v předkole porazil 3:0 oceánského šampiona Hekari United z Papuy-Nové Guineji a postoupil do čtvrtfinále. V něm vyzve Al Vahdá vítěze asijské Ligy mistrů korejský celek Songnam Ilhwa Čchunma.

Článek

Svěřenci rakouského trenéra Josefa Hickersbergera rozhodli o své výhře v závěru prvního poločasu. Skóre zápasu otevřel ve 40. minutě brazilský záložník Hugo a těsně před pauzou zvýšil na 2:0 jeho krajan Baiano, bývalý hráč Wolfsburgu, Málagy či Celty Vigo. Dvacet minut před koncem pak zpečetil výhru favorita hlavičkou Džumá.

Hostitelé šampionátu se obávali, aby se neopakoval loňský scénář, kdy domácí zástupce Al Ahlí nestačil na amatérský tým Aucklandu. A hned v úvodu téměř 24.000 diváků zatrnulo, když po prvním rohu fotbalistů Hekari United zastavili hráči Al Vahdá míč na brankové čáře. V dalším průběhu zápasu měl navrch arabský klub a několik velkých šancí neproměnil.

Hlavní favorité šampionátu Inter Milán a Internacional Porto Alegre se představí až v semifinále, které je na programu 14. a 15. prosince.

Fotbalové mistrovství světa klubů v Abú Zabí - předkolo:
Al Vahdá - Hekari United 3:0 (2:0)
Branky: 40. Hugo, 44. Baiano, 71. Džumá.

Reklama