Hlavní obsah

Fotbalová elita zahájila pražské zasedání

Poslední letošní zasedání nejvyšších funkcionářů evropského fotbalu bylo zahájeno ve čtvrtek odpoledne v pražském hotelu Marriott. Hlavním tématem dvoudenního jednání, kterému předsedá šéf UEFA Michel Platini, je příprava mistrovství Evropy v roce 2012 a kongresu unie, který se uskuteční v březnu příštího roku v Paříži.

Foto: Michal Kamaryt , ČTK

Prezident Evropské fotbalové unie UEFA Michel Platini před začátkem dvoudenního zasedání výkonného výboru v Praze.

Článek

Kongres v Paříži bude volit i dva nové členy výkonného výboru a jedním z adeptů je také předseda ČMSF Ivan Hašek, který si tak může svoji případnou novou roli v Praze vyzkoušet nanečisto. Jako šéf hostitelského svazu se osobně schůzky účastní po boku generálního sekretáře svazu Rudolfa Řepky.

O konkrétních bodech programu budou zástupci evropského fotbalu informovat až v pátek odpoledne na tiskové konferenci, která bude předcházet slavnostnímu zakončení roku v Lobkovickém paláci. První možnost okusit lákadla české metropole ale budou mít funkcionáři už dnes večer, kdy vyrazí povečeřet na pozvání českého svazu do restaurace U Fleků.

Vedle předních činovníků UEFA a jejich doprovodu nebudou chybět ani svazoví místopředsedové Jindřich Rajchl a Dalibor Kučera, dorazit by měl i ministr školství, mládeže a tělovýchovy Josef Dobeš.

Předseda ČMFS Ivan Hašek (vlevo) a generální sekretář svazu Rudolf Řepka (vpravo) před začátkem zasedání výkonného výboru UEFA v Praze.foto: ČTK/Michal Kamaryt

Očekává se, že neformálního večera využije česká strana k lobování za pořadatelství ME jednadvacítek v roce 2013. Šéf české kandidatury Petr Fousek bude přítomen stejně jako hlavní ambasador Pavel Nedvěd. "Kdy se podaří dostat dva držitele Zlatého míče a někdejší hráče Juventusu do jedné hospody?" poznamenal Fousek na adresu Nedvěda a Platiniho, kteří mají v držení trofej pro nejlepší hráče Evropy.

Černý ležák ale budou ochutnávat hned tři majitelé nejcennější individuální fotbalové relikvie. Za českou stranu se totiž večera zúčastní i Josef Masopust.

Reklama

Související témata: