Hlavní obsah

VIDEO: Nedvěd už zase kope za český fotbal, teď jako ambasador

PRAHA

Osm let oblékal dres Juventusu Turín a od konce letošního října je členem představenstva klubu. Za národní tým pak Pavel Nedvěd v letech 1994-2006 sehrál 91 zápasů, a tak je pochopitelné, že i český fotbal láká bývalého kapitána reprezentace do svých služeb. První úkol už mu přidělil - Grande Paolo je ambasadorem české kandidatury na uspořádání ME hráčů do 21 let v roce 2013.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Pavel Nedvěd ještě jako vítěz ankety českých novinářů Zlatý míč

Článek

Zase se na skok objevil v Praze, tentokrát jako ambasador. A této nové role si Pavel Nedvěd považuje. „Je to pro mě pocta, že si fotbalový svaz vybral právě mě. Vystupuji teď vlastně pod hlavičkou českého státu, což je zavazující. Chtěl bych být pozitivním symbolem pro všechny mladé fotbalisty a přispět k tomu, aby se u nás šampionát konal,“ říká Nedvěd v rozhovoru pro Fotbal.cz.

Na hřišti „Méďa“ proslul jako nezdolný bojovník. Stejně tak přistoupil ke svojí diplomatické misi. „Šel jsem do toho s tím, že šance na získání finálového turnaje jsou reálné. Vždycky se mi líbilo, když jsem mohl za něco bojovat. Myslím si, že Česká republika má velký potenciál a odpovídající zázemí a věřím, že bychom uspořádali skvělý šampionát.“

U Fleků přesvědčoval i Platiniho

O tom samém Nedvěd ujišťoval také Michela Platiniho, další z legend Juventusu, když se s šéfem UEFA sešel ve čtvrtek večer U Fleků, kde proběhla slavnostní večeře v rámci pražského zasedání výkonného výboru evropské fotbalové generality.

„Bylo to opravdu výjimečné setkání a naše společná fotografie s panem Masopustem a Michelem Platinim má pro mě velkou hodnotu,“ pochvaluje si Nedvěd.

U Fleků se tak sešli hned tři majitelé prestižního Zlatého míče. „Jsem ročník 1955, takže jeden hrál přede mnou a druhý přišel po mně. Masopust byl pro mě i mé rodiče velkým vzorem spolu s Jašinem či Albertem v době, kdy jsem s fotbalem začínal. Nedvěda znám hlavně z televize, to už byl trochu jiný fotbal, než jsme hrávali my,“ popsal setkání s českými hvězdami Platini.

Reklama