Hlavní obsah

Svaz není soukromá firma, tvrdí generální sekretář ČMFS Řepka

Generální sekretář fotbalového svazu Rudolf Řepka má za sebou perný týden. Kromě běžné agendy se mu program rozrostl o důležitou akci – Praha hostila prosincové zasedání Výkonného výboru UEFA, což znamená, že se v našem hlavním městě objevila kompletní generalita evropského fotbalu. Pro český fotbal byla tato akce vysoce prestižní záležitostí, z níž by mohl v budoucnosti profitovat. „Pořadatelem je UEFA a většinu si organizuje a zajišťuje ve vlastní režii. Zbytek je na nás. Na tom, jak se úkolů zhostíme, závisí hodnocení,“ řekl Řepka.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Rudolf Řepka.

Článek

Co pro hostitelský svaz znamená takováto akce?

Především je to velká čest, ale také hodně starostí. Pořadatelem je UEFA a většinu si organizuje a zajišťuje ve vlastní režii. Zbytek je na nás. Na tom, jak se úkolů zhostíme, závisí hodnocení. A protože v Praze byla řada předsedů fotbalových svazů, ředitelé odborů UEFA a dalších významných osobností, je takové zasedání příležitostí ukázat, co umíme.

Je to jistě i vítaná příležitost nasbírat politické body, že?

Předseda Ivan Hašek i já se z kontaktů na různých úrovních s většinou lidí známe, ale není nad to s nimi pohovořit „v domácím prostředí“. Navíc jsme dostali jakýsi bonus – měli jsme možnost být přítomni vlastnímu jednání výkonného výboru.

Co vás zaujalo?

Jak to mají připravené. Zasedání na konci roku je mimo jiné o zprávách jednotlivých komisí, a tam to šlo ráz na ráz. Vlastně celé jednání skončilo v předstihu. Kéž bychom to mohli říci i o našich jednáních.

Celý rozhovor s Rudofem Řepkou, v němž hovoří i o vnitřních svazových záležitostech, najdete na Sport.cz v rubrice Zprávy z ČMFS.

Reklama