Hlavní obsah

Beckenbauera zklamala FIFA zveřejněním počtu hlasů uchazečů o MS

FRANKFURT NAD MOHANEM

Slavný Franz Beckenbauer podrobil vedení FIFA kritice za zveřejnění počtu hlasů jednotlivých uchazečů o pořádání fotbalového mistrovství světa v letech 2018 a 2022. Počty hlasů prý byly oznámeny přesto, že FIFA svým 22 výkonným členům, kteří o pořadatelích hlasovali a mezi nimiž byl i Beckenbauer, naznačila svůj úmysl tato čísla neprozradit jim samotným ani veřejnosti.

Foto: čtk

Franz Beckenbauer

Článek

Bývalý vynikající obránce Beckenbauer, jenž je uznávanou postavou světového fotbalu i dlouho po ukončení hráčské kariéry, dokonce připustil, že se po těchto událostech snížila jeho důvěra ve FIFA. "Jsem zklamaný tím, co FIFA udělala po hlasování," řekl Beckenbauer deníku Bild s tím, že zejména zástupci Anglie a Austrálie museli být z výsledku rozpačití.

Kolébka fotbalu Anglie měla být hlavním aspirantem na získání pořadatelství v roce 2018, ale překvapivě získala pouhé dva hlasy a šampionát bude pořádat Rusko. Ani Australané na tom podle předpokladů neměli být zdaleka tak špatně, aby získali jediný hlas při volbě pořadatele MS 2022, které se nakonec uskuteční v Kataru.

"Nám, výkonným členům, bylo řečeno, že se ani my a ani veřejnost nedozvíme přesné počty hlasů. Řekli nám, že po každém kole hlasování se dozvíme pouze zemi, která zůstala mimo hru. A potom o pár hodin později slyším v rádiu, kdo dostal kolik hlasů," podivoval se Beckenbauer, který ve funkci výkonného člena v březnu skončí.

Reklama

  Plzeň - Zlín dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín