Hlavní obsah

Eto'o je počtvrté nejlepším africkým fotbalistou

Nejlepším fotbalistou Afriky se v pondělí stal Samuel Eto'o. Kamerunský útočník Interu Milán získal ocenění jako první hráč v historii ankety počtvrté. V hlasování trenérů a kapitánů 53 afrických reprezentací obsadil druhé místo Asamoah Gyan (Sunderland/Ghana), třetí byl loňský vítěz Didier Drogba (Chelsea/Pobřeží slonoviny).

Foto: Nick Potts, ČTK/AP

Samuel Eto'o v dresu Interu Milán.

Článek

Devětadvacetiletý Eto'o má za sebou skvělý rok. Interu pomohl k triumfu v Lize mistrů a také k vítězství v Serii A i Italskému poháru. Kamerunský střelec anketu ovládl v letech 2003 až 2005 a čtvrtým triumfem překonal bilanci někdejšího ghanského reprezentanta Abediho Pelého a Liberijce George Weaha.

Ocenění pro tým roku si z galavečera v Káhiře odnesla reprezentace Ghany a trofej pro nejlepšího trenéra získal její kouč Milovan Rajevac. Srbský trenér dovedl Ghanu do finále afrického šampionátu a na mistrovství světa s týmem postoupil do čtvrtfinále.

Úspěšný večer pro ghanský fotbal podtrhl záložník Kwadwo Asamoah z Udine, který získal cenu pro nejlepšího mladého hráče. Nejlepším klubem se podruhé za sebou stal překvapivý finalista mistrovství světa klubů TP Mazembe z Konga.

Reklama