Hlavní obsah

Zrádci Sparty v Edenu do finále neprošli

PRAHA

Spřádali plány na vítězný hattrick při Vánočním turnaji veteránů v pražském Edenu, nakonec se ale tým Nike složený z bývalých hráčů Sparty v čele s fotbalovým předsedou Haškem a trenérem reprezentace Bílkem musel spokojit k radosti soků až se třetím místem.

Foto: Petr Horník, Právo

Přemysl Bičovský (uprostřed) v barvách Nike se sparťanskými přeběhlíky Horstem Sieglem (vlevo) a Michalem Bílkem.

Článek
Fotogalerie

„Normální zrádci Sparty to jsou. Ve svém mateřském dresu nechají hrát starce a sami za tepláky a tričko převléknou dres. Vždyť oni fasovali i kafe,“ dobíral si rivaly z Letné veterán Ladislav Vízek, který v Edenu bojoval v dresu Dukly.

Za týmu Nike totiž nastoupili Kouba, Horňák, Bielik, Siegl, Hašek, Bílek, Z. Svoboda, Novotný, Baranek, Vrabec, Bičovský a Lubas. Jen poslední dva přitom nikdy v minulosti nehráli za Spartu. „Já jsem charakter, mě by nezlákali. Ivan Hašek mi říká, že jsem lampasák, ale jsem na to hrdý. Nejsem zrádce jako on,“ vtipkoval Vízek na účet svazového předsedy.

Z pohybu po dvou dnech lenošení měl radost. „Člověk je napuchlý po řízcích a salátu. Tady si každý odlehčí. Však všichni říkali, jak se těší,“ vyprávěl bývalý hráč Dukly a tchán reprezentačního manažera Vladimíra Šmicra, jenž oblékl na turnaji dres Slavie. „V pondělí jede na hory. Bude to tam mít těžké s koleny oteklými od tvrdé palubovky a kotníkem naběhnutým, až do něj zajedu,“ vyhrožoval členovi rodiny pětapadesátiletý Vízek.

Ve skupině se radoval z vítězství 3:0, ve finále byl šťastnější Šmicer, jehož Slavia tak turnaj vyhrála. „Vyrazíme na oslavu do Bredovského dvora, kde jsem předem zamluvil stůl. Naším cílem byla oslava finále, což jsme naplnili,“ vykládal Vízek.

Flámování však nepřeháněl. Už v pondělí sehraje hokejový zápas v dresu Kozlovny v Litoměřicích. „Bruslení mi dělá trošku problémy, ale práci s hokejkou mám skvělou. A teď jsem navíc dostal od Vládi Šmicra jako dárek hůl Viktora Ujčíka. Zeťák si sice z cesty na NHL jako dar přivezl hokejku od Druryho z Rangers, ale ten už je vyřízený. Klacek od Ujčíka je určitě lepší,“ culil se dobře naložený Vízek.

Vánoční halový turnaj fotbalových internacionálů v Edenu:
Skupina A: Slavia - Prešov 5:2, Brno - Dukla 1:3, Slavia - Brno 5:3, Prešov - Dukla 1:2, Prešov - Brno 3:3, Slavia - Dukla 0:3.
Pořadí: 1. Dukla 9 bodů, 2. Slavia 6, 3. Brno 1, 4. Prešov 1.
Skupina B: Bohemians - Nike 1:6, Plzeň - Sparta 4:2, Bohemians - Plzeň 2:2, Nike - Sparta 5:3, Nike - Plzeň 4:1, Bohemians - Sparta 3:2.
Pořadí: 1. Nike 9, 2. Plzeň 4, 3. Bohemians 4, 4. Sparta 0.
O 7. místo: Prešov - Sparta 5:1, o 5. místo: Brno - Bohemians 2:3, semifinále: Dukla - Plzeň 4:1, Nike - Slavia 2:2, na penalty 1:4, o 3. místo: Plzeň - Nike 4:4, na penalty 3:4, finále: Dukla - Slavia 3:6 (1:3).

Reklama