Hlavní obsah

Trenér Lavička podle tisku sérii porážek FC Sydney asi neustojí

Působení fotbalového trenéra Vítězslava Lavičky v týmu FC Sydney se podle australského tisku zřejmě chýlí ke konci. Obhájci titulu prohráli šest zápasů za sebou, jsou poslední v tabulce a český kouč prý po nejhorší sérii v historii klubu ve funkci nevydrží. List Sydney Morning Herald napsal, že už v pondělním utkání proti Newcastlu by mohl mužstvo vést současný asistent Tony Popovic.

Foto: archiv

Trenéři australského FC Sydney Vítězslav Lavička (vpravo) a Michal Zach

Článek

Místopředseda FC Sydney Scott Barlow možný odchod českého trenéra nepotvrdil, uvedl jen, že vedení bude mít s Lavičkou v lednu schůzku. "Máme v plánu si s Víťou sednout a pak rozhodneme," řekl Barlow.

Bývalý trenér Žižkova, Liberce a Sparty nedávno uvedl, že navzdory současným neúspěchům věří v prodloužení svého angažmá v Sydney, které v březnu dovedl k titulu. Teď však není jasné, zda vydrží u týmu ve zbylých osmi zápasech sezony, v níž klub už ztratil naději na účast v play off.

"Samozřejmě ta pozice, na které jsme, zdaleka neodpovídá našim očekáváním. Všichni v klubu jsou z toho špatní. Naše cíle jsou mnohem vyšší na hřišti i mimo něj. Chceme být jednou z nejvýznamnějších fotbalových značek v Asii a hrát pravidelně asijskou Ligu mistrů," řekl Barlow.

Reklama

Související témata: