Hlavní obsah

Mám rád vodku a cigarety. Taky jsem opil Batistutu, prozradil Řepka v knížce

Zlobivé dítě českého fotbalu, Tomáš Řepka, se rozhodlo podělit o zajímavosti ze své kariéry, soukromí a zákulisí fotbalu v knížce, která nese název "Rebel". Kontroverzní fotbalista pražské Sparty, který hrál v Itálii, Anglii i v české reprezentaci si nebral servítky a zašel i do hodně citlivých oblastí svého života. "Říkám pravdu, i když třeba ani pro mě není příjemná. Nic jsem také nezamlčoval," řekl v rozhovoru pro Právo.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Rebel Tomáš Řepka sepsal svůj životní příběh.

Článek

Proč jste se rozhodl pro zpověď v knižní podobě?

Vysvětluju to v úvodu knížky. Myslím, že mám co říct. Chtěl jsem se jednak podělit o spoustu zážitků, které jsem za těch téměř dvacet let ve velkém fotbale nasbíral, ale také vysvětlit některé události, které český bulvár zkreslil. Vzpomínám i na všech devatenáct červených karet, které jsem ve velkém fotbale dostal. To je světový rekord.

Při zpovědi se má říkat pravda a žádné hříchy nezamlčovat...

Pravdu říkám, i když třeba ani pro mě není příjemná. Nic jsem také nezamlčoval. Vím, že některé moje názory jsou kontroverzní a lidem, o nichž mluvím, se vůbec nebudou líbit, ale já už jsem prostě takový. Nemám ve zvyku něco lakovat na růžovo, i když si tím kolikrát uškodím.

Mluvíte v knize i o svém vztahu k cigaretám, alkoholu a ženám?

Samozřejmě. O tom, že hodně kouřím, mám rád vodku, ale také o svém vztahu s modelkou Vlaďkou Erbovou. O něm jsem takhle nikdy nikde ještě nehovořil. Já toho před médii moc nenamluvím, protože to většinou otočí proti mně.

Takže vaše zpověď asi nebude příručkou pro začínající fotbalisty...

Můj život taky není žádnou naučnou příručkou. Jsem, jaký jsem. Na žádný vzor si nehraju. Kdybych něco přikrášloval, stejně by mi to lidi nevěřili. To bych rozhodně nechtěl. Naopak se snažím, aby mě brali takovýho, jaký jsem. Přesto si myslím, že jako fotbalista mám i mladým co dát a něco si v knize najdou. Není to v žádném případě jen snůška historek o mých průšvizích. Spíš jde ale opravdu o čtení pro kluky od patnácti let…

Jaké kapitoly byste doporučil?

Samozřejmě všechny. Z historek například jak jsem opil slavného Batistutu nebo jak jsem v Anglii strávil den ve vězení. Vzpomínám i na to, jak jsme přijeli v nároďáku na Štiřín po nočním výletě do hospody ráno s pekařema, nebo na to, jak jsme na sebe řvali s rozhodčím Collinou. Historek, nad kterými se i zasmějete, je v knížce spousta.

Necháte nakouknout i do kabiny Sparty?

Podíváte se tam se mnou jako s hráčem a pokladníkem, takže prozrazuju i to, kolik se za co ve Spartě platí. Mluvím i o svém vztahu ke spoluhráčům, kouči Chovancovi nebo šéfovi Sparty Křetínskému. Říkám také svůj názor na fotbalové šéfy, rozhodčí, protihráče i další lidi kolem fotbalu. A neberu si servítky. Nikoho ale neurážím. Vyprávím, co jsem zažil a co si o kom a o čem myslím, všechno na rovinu. Svým jazykem, který není spisovný. Jdu až na dřeň.

Reklama

Související témata: