Hlavní obsah

Kadlec se pere o cenu s kamarádem Vydrou, fotbal bude mít i svou miss

PRAHA

Loni se prali o mistrovský titul, teď se dva kamarádi a velké naděje českého fotbalu pro změnu přetahují o cenu pro nejlepšího staršího dorostence roku 2010. Václav Kadlec a Matěj Vydra se dostali do užší nominace spolu s Ladislavem Krejčím. Vítězové jednotlivých kategorií budou vyhlášeni v neděli na slavnostním Akuna galavečeru Grassroots na pražském Žofíně. Dekorována bude také Miss Fanynka 2010.

Foto: Sport.cz

Matěj Vydra (vlevo) a Václav Kadlec - kdo s koho?

Článek

Již v neděli večer budou známa jména nejlepších hráčů, hráček a trenérů v rámci českého ženského fotbalu, futsalu a mládežnické kopané. Třeba kategorie nejlepší starší dorostenec je velmi prestižní, její vítězové se již nejednou dokázali později výrazně prosadit. Například v roce 2007 ji vyhrál slávista Tomáš Necid, který je nyní kanonýrem CSKA Moskva i dospělé reprezentace.

K jeho následníkům se na nedělním slavnostním Akuna galavečeru Grassroots v historických prostorách paláce Žofín mohou zařadit sparťané Václav Kadlec a Ladislav Krejčí či v Itálii působící Matěj Vydra. Pikantní je především duel Kadlece s Vydrou - kamarádi z juniorských reprezentací se loni poprali nejen o mistrovský titul v Gambrinus lize, ale i o ocenění ve svojí kategorii.

„Známe se asi dva, tři roky. Z mládežnických výběrů jsme dobří kamarádi,“ připomněli oba borci v rozhovoru pro Sport.cz. Kadlec už má za sebou úspěšný debut i v áčku a v nároďáku by se časem mohl sejít také s Vydrou, pokud se jeho kolega začne více prosazovat v Itálii. „Třeba v roce 2014, to bude příští mistrovství světa... A ještě lepší by to bylo už na nejbližším EURO 2012,“ přeje si s úsměvem Kadlec.

Matěj Vydra (vlevo) a Václav Kadlec se nepřetahují jen o míč, ale také o cenu pro nejlepšího staršího dorostence roku.foto: Nike

Šéf Hašek korunuje fotbalovou královnu krásy

Žofín však ozdobí nejen fotbalové umění, ale i ženská krása. V rámci galavečeru bude vyhlášena také Miss Fanynka 2010. Bezmála čtyři tisíce fotbalových fanoušků se totiž v minulých týdnech na stránkách www.fanclubfotbal.cz zapojily do hlasování o nejkrásnější fanynku České republiky.

Z patnáctky nominovaných krásek nakonec vzešly tři nejúspěšnější dívky - Veronika Blížkovská, Petra Semberová a Aneta Sychrová (řazeno dle abecedního pořadí), které si mezi sebou rozdělí nejen celou řadu věcných cen, zahraniční zájezd či večeři v luxusní restauraci s vybraným hráčem české reprezentace, ale především pak tituly Miss a I. i II. ViceMiss českých fanoušků. Korunku vítězce předá sám předseda ČMFS Ivan Hašek.

Záznam akce odvysílá 12. ledna od 20:00 Česká televize na programu ČT4.

Nominace v abecedním pořadí
Talent roku 2010
Ženský fotbal: Alžběta Blažková, Nikola Danihelková, Romana Mikysková
Futsal: Michal Seidler, Matěj Slováček, Tomáš Čtverák
Ml. dorost: Lukáš Juliš, Dominik Mašek, Jan Štěrba
Trenér roku 2010
Ženský fotbal: Vladimír Hruška, Martin Šeran, Dušan Žovinec
Futsal: Vlastimil Bartošek, Tomáš Neumann, Ota Stejskal
Žákovský fotbal: Petr Karoch, Zdeněk Kosňovský, Jan Kůstka
Dorostenecký fotbal: Ivo Gregovský, Jiří Kovárník, Miloš Krucký
Nejlepší hráč roku 2010
Ženský fotbal: Petra Divišová, Veronika Pincová, Pavlína Ščasná
Futsal: David Frič, Libor Gerčák, Lukáš Rešetár
St. dorost: Václav Kadlec, Ladislav Krejčí, Matěj Vydra
Miss Fanynka 2010
Veronika Blížkovská, Petra Semberová, Aneta Sychrová

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín