Hlavní obsah

Frajer mi zničil auto a já šel do basy, říká v knize Rebel Řepka

Při někdejším angažmá v Anglii skončil současný kapitán fotbalové Sparty Praha Tomáš Řepka dokonce za mřížemi. "Byl to průšvih, ale spadl jsem do toho úplně nevinně," vzpomíná Řepka ve své právě vycházející knize Rebel na příběh z léta 2004. "Policie mě nakonec zprostila všech obvinění, ale bulváry v Česku psaly nesmysly a dělaly ze mne kriminálníka. Musím však přiznat, že mi v tý cele nebylo moc příjemně," dodává Řepka.

Foto: Sport.cz

Tomáš Řepka v typickém gestu nekompromisního kapitána Sparty

Článek

Celou epizodu ve své knize popsal následovně: "Vedení klubu získalo v létě dva skvělé útočníky. Z Portsmouthu přišel veterán, ale stále skvělý střelec Teddy Sheringham a z Tottenhamu Sergej Rebrov. V kabině došlo i k dalším změnám, takže z mančaftu, který hrál Premier League, nás už moc nezbylo. Z těch, kteří hráli pravidelně, jen Skot Christien Dailly a já. Fanoušci to oceňovali a dávali nám to najevo svojí přízní.

Ještě jsem neodehrál ani první zápas ve druhém ročníku Championship a přišel veleprůser. Zatímco v Itálii jsem žádný průšvih mimo hřiště neměl, v Anglii jeden, a to pořádnej. Dokonce jsem skoro celý den strávil za mřížemi na policejní cele. Přitom jsem do toho spadnul úplně nevinně. To mi věřte. Seběhlo se to v létě 2004 a takhle...

Frajer zaparkoval do zdi

Ve West Hamu jsme měli člověka, který nám vozil mýt auta, když jsme byli na tréninku. Dali jsme mu klíče s tím, aby to odjel umýt a zase auto zaparkoval na místě. Každý jsme tam měl svůj vyhrazený prostor pro svůj vůz. Ve Spartě je to podobné. On s autem odjel, umyl ho, zaparkoval, klíčky dal na recepci a odjel s dalším.

V té době jsem měl Ferrari. Frajer ho umyl, ale neuměl s tím jezdit, takže s tím žihadlem vletěl čelně do zdi a zdemoloval předek. Nedobrzdil to. Škoda v přepočtu za půl miliónu korun. Tak jsem mu řekl, že neumí jezdit, že se zbláznil. Nesl jsem to vcelku klidně. Jenže on z toho udělal aféru, že jsem ho fyzicky napadl a zavolal policajty, kteří mě odvezli na služebnu, posadili za mříže a začali celou věc vyšetřovat. Dokonce jsem byl v první fázi obviněn z obtěžování nebo dokonce napadení.

Obálka knihy Rebel - Otevřená zpověď Tomáše Řepkyfoto: repro z knihy Rebel - Osobní zpověď Tomáše Řepky

Bylo to hodně nepříjemný, protože jsem nevěděl, co bude, jestli mi jako cizinci uvěří. Zejména když jsem mluvil dost špatně anglicky. Tam se s nikým nemažou. Vyslýchali mě a já jim podrobně popsal, jak to bylo. Potom mě pustili na kauci, ještě jsem absolvoval nějaký výslech, ale už na svobodě. Ten chlap, co je na mne zavolal, z toho měl nakonec pořádnej průšvih a z klubu ho vyhodili. Problém byl v tom, že neměl zaplacenou pojistku. Tu musí mít v Anglii každý, kdo chce vykonávat nějakou práci, při které může někomu způsobit škodu. Kdo ji nemá, přijde o licenci.

Nakonec se karta obrátila

Policajti zjistili tenhle jeho průšvih a karta se obrátila. Udělal to všecko proto, že se totiž lekl, že mi rozbil Ferrari a nemá pojistku, ze které by škodu zaplatil. Tím mu hrozilo, že přijde o živnost, a tak to chtěl hodit na mne, že jsem ho napadl, aby se v tom dál policie nešťourala. Dokonce tvrdil, že jsem vyhrožoval i jeho rodině, že k němu přijdu a všechny zbiju. Nesmysl!

Taky policie uvěřila mně a ne jemu. Podívala se na něj hodně zblízka. On ta auta myl vlastně načerno. Tím pádem jsem byl volný a zproštěný obvinění. Problém měl on a musel to svoje udání stáhnout. V Česku se o tom v bulvárech psaly úplný nesmysly a dělaly ze mne kriminálníka, přitom já mám rejstřík čistý. Musím ale přiznat, že mi v tý cele nebylo moc příjemně. Jsou lepší místa, kde se dá skoro celý den prosedět."

Reklama

Související témata: