Hlavní obsah

Bývalý fotbalový rozhodčí Moreno se přiznal k pašování heroinu

NEW YORK

Bývalý fotbalový rozhodčí Byron Moreno, který se nechvalně proslavil několika kontroverzními verdikty v osmifinále mistrovství světa 2002 mezi Itálií a Koreou, se přiznal k pašování heroinu. Podle agentury AP jednačtyřicetiletému Ekvádorci hrozí až pětileté vězení.

Ilustrační foto

Článek

Moreno byl zatčen v září na letišti Johna F. Kennedyho v New Yorku, kde u něj při kontrole našli 4,5 kg heroinu. Bývalý sudí se drogu snažil pronést v balíčcích ukrytých pod oblečením na břiše, na zádech a na nohou.

Moreno se nechvalně proslavil v osmifinále mistrovství světa 2002 v Japonsku a Koreji. Nejprve v prodloužení přísně vyloučil za simulování Franceska Tottiho a poté kvůli ofsajdu neuznal gól Damiana Tommasiho, který by Itálii zajistil postup do čtvrtfinále. Korea nakonec po trefě An Čung-hwana ze 117. minuty zvítězila 2:1.

Zfalšoval čas u vstřelených branek

O rok později byl Moreno vedením ekvádorského svazu na dvacet zápasů suspendován, protože v ligovém utkání mezi Barcelonou a Ligou de Quito nastavil jedenáct minut, ale neuvedl to do zápisu, v němž také zfalšoval čas u vstřelených branek. Moreno krátce poté ukončil kariéru.

Reklama

Související témata: