Hlavní obsah

VIDEO: Rebel Řepka při křtu přiznal, že chce trhnout expremiéra Zemana

Býval vždycky na slovo skoupý, o to víc překvapil svou zpovědí. Rebelskou, protože rebelem Tomáš Řepka vždycky byl. Na place i v životě, v cizině i v tuzemsku. Teď se sparťanská ikona uvolila k výpovědi o své kariéře. A dokonce v knižní podobě. „Chtěl jsem ukázat, jaký opravdu jsem. A snažil jsem se, aby mě pochopili moji fanoušci i nepřátelé. Ti především,“ pravil Tomáš Řepka při pondělním křtu své autobiografie „Rebel“, kterou sepsal s redaktorem Práva Karlem Feltem.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tomáš Řepka (uprostřed) se spoluhráči ze Sparty a autorem knihy

Článek

Dlouho váhal, zda se má opravdu vyzpovídat. Bez obalu a příkras. Bez toho, aby se dělal lepší, než jaký opravdu je. Vždyť kolik jen úletů, průšvihů a všelijakých blikanců rámuje jeho kariéru. Od „týpka Obsta“ až po nafouknutou kauzu se slávistou Raguedem. Od všelijakých příběhů během angažmá v italské  Fiorentině či dvanácti hodin v base při působení v anglickém West Hamu až po nejčerstvější v letenských službách. Od první červené karty, kterou dostal ještě v dresu ostravského Baníku, až po poslední devatenáctou slíznutou v loňském finále Superpoháru s Plzní. Jen mimochodem – na pokutách za ně Řepka zaplatil přes tři milióny!

„Muselo to prostě dozrát. Naplnit se čas, během něhož jsem nasbíral zkušenosti i tolik materiálu, abych měl lidem co nabídnout. A pak zde byl ještě jeden důvod, proč jsem tak dlouho otálel. Mám kluka, který hraje fotbal. A já ho hraju pořád také,“ vykládal, když společně se svou sexy partnerkou Vlaďkou Erbovou a autorem Karlem Feltem křtil v Praze publikaci, jež vychází v nákladu dvanácti tisíc výtisků a která má ambice stát se na knižním trhu trhákem.

Už proto, že v ní Tomáš Řepka mluví bez příkras a samozřejmě bez obalu. „Říkám pravdu, jak se opravdu udála. Něco jsem sice uhladil, abych neměl na krku deset právníků, ale na nic jsem nezapomněl a žádné škrty nedělal. Některé lidi jsem sice nejmenoval, ale oni se v knížce najdou. Ať klidně zavolají, když se jim to nebude zdát, problém s tím rozhodně nemám,“ pousmál se Tomáš Řepka, když z publikace vydané Ottovým nakladatelstvím začaly už během křtu vyskakovat nejrůznější pikantní historky, aféry a aférky či tolik pověstné blikance.

„Ale o většině z nich se přece ví, takže něco zase až tak extra nového neříkám. Jen uvádím věci na pravou míru, říkám, jak se skutečně udály a vysvětluji, co mně k blikancům vedlo,“ vysvětloval sparťanský rebel.

Opravdu ale rebel? „Já se rebelem nenarodil, toho ze mě udělali jiní. Zřejmě právě kvůli aférám a blikancům, protože já se snažím dělat svou práci, jak umím,“ trochu se bránil Řepka, i když titul se mu evidentně líbil. Čerstvě pokřtěná knížka také, i když sám knihy nečte a nějakým knihomolem už teprve není. „Na to jsou ve Spartě jiní. Blažek, Brabec, Sionko… Já knížky nekupuju, ale dobrou si přečtu,“ přiznával.

Přesto se v pondělním podvečeru netajil literárními ambicemi. Anebo spíše touhou překonat rekord, který v Ottově nakladatelství drží expremiér Miloš Zeman, jehož pamětí se prodalo přes sto padesát tisíc. „To tedy jo. Miloše trhnout chci,“ ujišťoval Řepka sebe, autora i vydavatele.

Během křtu byla vydražena i Řepkova karikatura pocházející z dílny Milana Kounovského. Fotbalový agent Pavel Paska za ni zaplatil padesát tisíc korun a čerstvý "Rebel" měl společnou se svou partnerkou Vlaďkou Erbovou další důvod ke spokojenosti. Vždyť zinkasované peníze použijí pro nadaci "Rakovina, věc veřejná", v níž se oba angažují.

Reklama