Hlavní obsah

Fotbalista Svěrkoš se do konce sezony upsal Panioniosu

ATÉNY

Fotbalový útočník Václav Svěrkoš bude do konce sezony působit v Panioniosu Atény, který ho získal na hostování z francouzského Sochaux. Se čtrnáctým týmem řecké ligy se bývalý český reprezentant dohodl už v minulém týdnu, dnes v klubu podepsal smlouvu.

Foto: Petr Horník, Právo

Český reprezentační útočník Václav Svěrkoš

Článek

Sedmadvacetiletý Svěrkoš by mohl debutovat ve víkendovém derby proti Panathinaikosu. V novém působišti dnes poprvé trénoval. "Jestli nastoupím v neděli, to ještě není jisté. Kvůli jednání jsem byl tři dny na cestách, mezi Sochaux, Aténami a Ostravou jsem nalítal snad tisíce kilometrů," uvedl pro ČTK Svěrkoš, který bude v Panioniosu nosit dres s číslem 99.

Menší aténský klub je sice namočen do bojů o záchranu, ale na páté místo ztrácí pouze pět bodů a tím pádem pro něj není beznadějná ani účast v evropských pohárech. Naposledy zvítězil na hřišti Arisu Soluň 2:0 a donutil k rezignaci domácího kouče Hectora Cúpera.

Bývalý ostravský kanonýr se v týmu sejde se stoperem Martinem Latkou nebo někdejším slovenským brankářem Teplic Tomášem Belicem. "Martin Latka mi v těch prvních dnech hrozně pomáhá, dělá mi takového průvodce. Bez něj by to bylo o hodně složitější. Zatím se seznamuju s novým prostředím, konkurence je tu velká. Na dnešním tréninku bylo 35 hráčů," uvedl Svěrkoš.

V Řecku ho lanařily i další kluby; hlavně další aténský celek Panserraikos, ale také Volos nebo Kavala. Svěrkoš si nějakou dobu dokonce pohrával s myšlenkou na návrat do Baníku.

Během dvouletého působení v Sochaux zaznamenal ve 44 zápasech deset gólů. Zatímco v první sezoně ve Francii se mu mimořádně dařilo, v nynějším ročníku upadl v nemilost kouče Francise Gillota a připsal si pouze čtyři starty.

Reklama

Související témata:
  1 : 0 West Ham - Leverkusen 1 : 0 23. min Živě
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články