Hlavní obsah

ČMFS podepsal memorandum o spolupráci s bavorským svazem

MNICHOV

Českomoravský fotbalový svaz na dnešním výjezdním zasedání výkonného výboru v Mnichově podepsal memorandum o spolupráci s bavorským svazem. Obě organizace spolupracují již delší dobu, nyní by se měl kontakt ještě prohloubit. A to zejména na regionální úrovni.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Úsměv šéfa fotbalového svazu Ivana Haška.

Článek

"Určitě najdeme okruhy, ve kterých budeme velmi úzce spolupracovat. Nejde ale o novinku, protože spolupráce mezi oběma svazy už zdárně běží," prohlásil předseda ČMFS Ivan Hašek.

Bavorsko sice jako jedna ze spolkových zemí Německa nemá vlastní národní tým, ani výběr do 21 let, ale místní svaz pořádá velké množství regionálních soutěží.

"Týdně se pod naším řízením hraje patnáct tisíc zápasů, bereme-li všechny - hráče, diváky, rozhodčí a funkcionáře - pak se týdně zapojí do fotbalu aktivně milion lidí z Bavorska. Máme tedy co nabídnout," uvedl ve svém projevu předseda Bavorského fotbalového svazu Reiner Koch, podle kterého se roční rozpočet svazu pohybuje kolem 17 milionů eur (asi 413 milionů korun).

Existuje česko-německá fotbalová škola 

Oba svazy si například již vyměňují v pohraničí rozhodčí. "A panuje s tím všeobecná spokojenost. Existuje také česko-německá fotbalová škola, hrajeme mezistátní zápasy na úrovni mládežnických výběrů. Do budoucna například chceme vybudovat společné vzdělávání trenérů v příhraniční oblasti," dodal Koch.

Česká delegace měla možnost navštívit sportovní školu v Oberachingu, která byla vybudována na okraji Mnichova v roce 1994. Ve škole jsou posluchárny, učebny, čtyři velké haly, čtyři hřiště s travnatým povrchem a jedno s umělou trávou, moderní rehabilitační centrum, pětadvacetimetrový bazén, sauna. Areál využívají nejen mládež a výkonnostní sportovci, ale například i fotbalisté Bayernu Mnichov a německá reprezentace.

Reklama

Související témata: