Hlavní obsah

VIDEO: Muscat dostal za brutální faul trest na osm zápasů

MELBOURNE

Kevin Muscat z týmu Melbourne Victory dostal od australského fotbalového svazu trest na osm zápasů. Disciplinární komise ho potrestala za hrubý faul na Adriana Zahru v derby proti Melbourne Hearts. Muscat, někdejší zadák Wolverhamptonu nebo Glasgow Rangers, tak přijde o zbytek sezóny a v 37 letech zřejmě ukončí kariéru.

Kevin Muscat z Melbourne se hádá s rozhodčím, který mu ukazuje červenou kartu

Článek

Řízný obránce skočil rozeběhnutému Zahrovi pod nohy a způsobil mu zranění kolena. Rozhodčí mu za to udělil červenou kartu, která byla Muscatovou druhou ve dvou posledních zápasech a dvanáctou v kariéře. I to hrálo při rozhodování komise roli: zvolila nejpřísnější možný trest, druhý nejvyšší v australské fotbalové historii.

"Trest přijímám," uvedl Muscat v prohlášení. "I když Adrianovo zranění neohrozí jeho kariéru, stále jsem svým zákrokem zklamán. Jsem rád, že jsem se mohl jít Adrianovi osobně omluvit a že mou omluvu přijal."

Zatím se prý nerozhodl, zda tento trest znamená konec kariéry, ovšem bude o tom vážně přemýšlet. "Ještě jsem neměl čas to promyslet. Nyní mám dost času si sednout s klubem a rozhodnout se. Tento faul mi ale naznačil, že už mám problém dnešní fotbal stíhat," dodal Muscat.

Reklama

Související témata: