Hlavní obsah

Fotbalista Polák přestoupil z Anderlechtu do Wolfsburgu

BRUSEL

Český fotbalový reprezentant Jan Polák se po třech a půl letech vrací do německé bundesligy. Bývalý záložník Norimberku se dnes dohodl na přestupu z Anderlechtu Brusel do Wolfsburgu, kde podepsal smlouvu na dva a půl roku. Polákův odchod potvrdil Anderlecht na svém webu, výši odstupného nezveřejnil.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jan Polák (vlevo) má přestoupit do bundesligového Wolfsburgu.

Článek

Devětadvacetiletý Polák měl Anderlecht opustit již v létě, kdy byl blízko odchodu do Galatasaraye Istanbul. Nakonec prodloužil smlouvu do června 2012 a pomohl "Fialkám" přezimovat v čele tabulky.

Nabídka Wolfsburgu již zvítězila. Předloňský německý mistr po nevydařeném podzimu shání posily, které by především v záloze pomohly zpevnit defenzivu. Neuspěl s nedávnou oporou Bayernu Mnichov Nizozemcem Markem van Bommelem, který dal přednost AC Milán, a tak se obrátil na Poláka.

"Slíbili jsme Janovi, že pokud přijde zajímavá nabídka pro všechny strany, tak ho pustíme. A ta nabídka přišla. Myslím, že spokojeni můžeme být všichni," řekl sportovní manažer belgického mistra Herman van Holsbeeck. "Přeji Janovi jménem klubu vše nejlepší v novém klubu a děkujeme za jeho služby Anderlechtu," dodal.

Polák získal belgický titul i Superpohár

Polák v Bruselu působil od srpna 2007, kdy za 3,5 miliónu eur přestoupil z Norimberku. V Belgii získal v minulé sezóně mistrovský titul i Superpohár, v roce 2008 pomohl k zisku Belgického poháru.

Odchovanec brněnského fotbalu hraje v zahraničí od roku 2005, kdy přestoupil za 1,5 miliónu eur z Liberce do Norimberku. Během dvou sezon v Německu odehrál 62 zápasů a vstřelil čtyři góly.

Na kontě má i 55 startů za českou reprezentaci, jejíž dres oblékl poprvé v 18 letech jako nejmladší hráč v historii.

Wolfsburg, který získal dost finančních prostředků na posily prodejem Edina Džeka do Manchesteru City, v poslední den přestupního období přivedl vedle Poláka další čtyři hráče. Z Leverkusenu vykoupil za osm milionů eur střelce Patricka Helmese, ze Stoke přivedl tureckého reprezentanta Tuncaye Sanliho a angažoval i nejlepšího střelce asijského mistrovství Korejce Ku Ča-čchola spolu s nadějným Venezuelanem Johandrym Orozcoem.

Reklama

Související témata: