Hlavní obsah

Ronaldo bez práce dlouho nezůstal, bude organizovat MS

SAO PAULO

Bývalý nejlepší fotbalista světa Ronaldo má jen tři dny po skončení hráčské kariéry novou práci. Guvernér státu Sao Paulo Geraldo Alckmin mu nabídl pozici v regionálním přípravném výboru pro mistrovství světa 2014.

Článek

A čtyřiatřicetiletý Ronaldo dlouho nad nabídkou neváhal. "Je to pro mě pocta přispět k tomu, abychom ze Sao Paula učinili nejlepší pořadatelské město v historii mistrovství světa," prohlásil s 15 brankami nejlepší střelec historie šampionátů. Toho nyní čeká řada jednání i s komunálními a státními politiky. "Výbor může z jeho přítomnosti jen profitovat," doplnil Alckmin.

Ronaldova fotbalová kariéra ověnčená dvěma tituly mistra světa a třemi prvenstvími v anketě o fotbalistu světa se uzavřela v klubu Corinthians. A právě ten činí problémy šéfovi Brazilského fotbalového svazu Ricardu Teixeirovi. Zatím se totiž nenašly finance na vybudování nového stadionu, který Corinthians naplánovali. "Potřebujeme stadion nejen pro MS 2014, ale také pro Pohár FIFA o rok dříve," upozornil Teixeira na možnou časovou tíseň. Přestože nová aréna existuje zatím pouze na papíře, počítá se s ní pro zahajovací utkání celého šampionátu.

Reklama