Hlavní obsah

VIDEO: Fotbalista nakopl živého maskota, hráči soupeře mu šli po krku

BOGOTÁ

Osm tisíc diváků povstalo a na panamského reprezentanta Luise Morenu v dresu kolumbijského Deportivo Pereira řvalo: „Vrahu, vrahu, vrahu!“ I protihráči se do něho pustili. Devětadvacetiletý obránce Moreno totiž v zápase kolumbijské ligy surově nakopl sovu, která je maskotem domácího klubu Atlético Junior a během zápasu přiletěla na hřiště. Sova později zemřela.

Foto: Sport.cz

Sově, kterou panamský fotbalista surově odkopl za postranní čáru, se okamžitě dostalo péče veterinárního lékaře.

Článek

Sova byla maskotem fotbalového klubu Atlético Junior už dlouhá léta. Žila přímo na stadionu a fotbalistům přinášela štěstí.

V nedělním střetnutí přiletěla na trávník, kde ji nechtěně trefil balónem jeden z domácích hráčů. Zůstala ležet na hřišti, Moreno k ní dokráčel a surově ji odkopl za postranní čáru. "Nechtěl jsem té sově ublížit. Udělal jsem to proto, že jsem chtěl vidět, jestli uletí," hájil se panamský legionář, jemuž spílali protihráči i diváci.

Nakonec to schytal i od vedení svého klubu, jež mu vyměřilo pokutu, a navíc bude čelit i sankcím kolumbijské fotbalové federace. Jinak ovšem potrestán být nemůže, protože v Kolumbii neexistují zákony na ochranu zvířat.

„Byl jsem na něho hrozně naštvaný. Sova byla zraněná už zásahem míče a on udělá ještě tohle,“ zlobil se na Morena domácí útočník Páez, který nakonec vstřelil vítězný gól a pomohl svému celku k výhře 2:1.

Podle agentury AP měl klubový maskot zlomený pařát a dobré vyhlídky na zotavení. Jenže sova nakonec přece jen zemřela, podle DPA to ovšem nebylo následky zranění, nýbrž kvůli dýchacím obtížím zaviněným velkým stresem při ošetření na veterinární klinice.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články