Hlavní obsah

Angličané už nechtějí v čele FIFA Blattera

LONDÝN

Anglická Fotbalová asociace (FA) už nechce za prezidenta FIFA Seppa Blattera. Představitelé FA podpoří při letošních volbách jakéhokoli seriózního protikandidáta současného šéfa světového fotbalu. Agentuře Reuters to dnes řekl nejmenovaný zdroj z Fotbalové asociace.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Předseda FIFA Sepp Blatter

Článek

Angličané se především budou pokoušet přesvědčit ke kandidatuře katarského prezidenta Asijské fotbalové konfederace Mohameda bin Hammáma. Tento bývalý Blatterův spojenec možnost ucházet se o prezidentské křeslo v minulosti naznačoval, avšak oficiálně svou kandidaturu zatím neoznámil.

Blatter, jenž ve čtvrtek oslaví 75. narozeniny, bude usilovat o čtvrté funkční období v čele FIFA. Světovému fotbalu šéfuje od roku 1998. "Myslíme si, že tři období jsou na prezidenta FIFA dost. Napíšeme mu (bin Hammámovi) a nabídneme mu svou podporu," řekl Reuters zdroj z Fotbalové asociace.

Angličané už neúspěšně podporovali Blatterova protikandidáta v roce 2002 a jejich vztah k švýcarskému funkcionáři ještě ochladl loni v prosinci, kdy neuspěli se svou kandidaturou na pořádání mistrovství světa v roce 2018. "FIFA potřebuje kompletní opravu, změnu vedení, modernizaci a mladšího člověka u kormidla," citovala agentura Reuters svůj zdroj.

Blatter je zatím jediným oficiálním kandidátem pro volbu, jež se odehraje 1. června na kongresu FIFA v Curychu. Uzávěrka podání kandidatury je 31. března a uchazeči stačí podpora jediné z 208 členských zemí FIFA.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články