Hlavní obsah

Diamantové světlo, nebo přelud? Slavia o zájemci o vstup do klubu nic neví

PRAHA

Světlo na konci tunelu? Pro fotbalovou Slavii spíše bludné mámení. Sice s diamantovým leskem, ale to je také všechno, co v Edenu o potencionálním zájemci o vstup do fotbalového klubu vědí. Do médií sice informace o tom, že firma Diamonds International Corporation D.I.C. zvažuje vstup do kolabujícího klubu, přišla, ve Slavii však o svém možném spasiteli vůbec nic nevědí.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Fanoušci Slavie udělili majitelům klubu symbolickou červenou kartu.

Článek

Fotbalová Slavia se zmítá v bludném kruhu, neboť do konce dubna musí licenční komisi ČMFS doložit, že vyrovnala desetimiliónový dluh vůči hráčům a případné další finanční závazky a pohledávky, které ke svým věřitelům má. Jinak totiž hrozí, že ligovou licenci nezíská a klubu hrozí krach, který může skončit pádem do České národní fotbalové ligy.

Platil: Úpís vyžadovat nebudu

„Rozhodně nebudu nutit hráče k tomu, aby nám podepsali úpis, že jim nic nedlužíme. Buď jim dluhy splatíme, nebo prostě doklad o bezdlužnosti nepředložíme,“ tvrdí generální ředitel Slavie Miroslav Platil, že ani v krizové situace se k praktikám běžným v jiných ligových klubech neuchýlí.

Symbolická červená karta pro majitele Slavie od vlastních fanoušků.foto: ČTK/Michal Doležal

Jen hodně nestandardní e-mail

Každý investor, který má o vstup do zadluženého klubu zájem, by proto měl být v této krizové situace v Edenu vítán s otevřenou náručí. Zvláště, když jde o společnost obchodující s diamanty Diamonds International Corporation, pro kterou by nemělo být splacení nějakých deseti miliónů problémem.

„Žádná oficiální nabídka Slavii od zmiňované firmy Diamonds International Corporation nepřišla. Tedy pokud pominu jakýsi hodně nestandardní e-mail, jenž má do seriózní obchodní nabídky hodně daleko,“ reagoval na dotaz Sport.cz mluvčí fotbalové Slavie Ondřej Zlámal. „Navíc je krajně nezvyklé, aby potencionální zájemce o vstup do fotbalového klubu kontaktoval nejprve média, přičemž na Slavii se neobrátil,“ dodal.

Platil se k nabídce diamantové firmy prezentované v mediích, ani k zmiňovanému e-mailu, pod nímž je podle našich informací podepsán Petr Casanova, nevyjádřil. „Pan ředitel vede další z nespočetných jednání mimo Slavii, proto reagovat nemůže,“ informoval Ondřej Zlámal.

Jednají snad přímo s bossy?

Zmiňovaná firma však trvá na prohlášení obsaženém v tiskové zprávě, kterou rozeslala do médií. Neupřesňuje však, zda jedná, nebo snad hodlá jednat se slávistickým managementem zastupovaným právě generální ředitelem Miroslavem Platilem, nebo s vlastníky akcií skrývajícími se v anonymitě za hradbou mlčení.

Jen na základě dedukcí a spekulací se soudí, že by jimi mohli být bývalý předseda slávistického představenstva Tomáš Rosen a také Antonín Franc. Někdejší osobní řidič významných podnikatelských bossů - třeba bývalého šéfa fotbalového svazu Františka Chvalovského nebo kontroverzního podnikatele Petra Sisáka -  ale podle všech indicií figuruje jen jako bílý kůň držící slávistické akcie pro muže mnohem mocnější, než je on.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice