Hlavní obsah

VIDEO: Po zápase Poháru osvoboditelů se v Argentině strhla hromadná rvačka

BUENOS AIRES/ PRAHA

Na jihoamerické fotbalové scéně je horko pravidelně, ale to, co se dělo po rozhodujícím zápase základní skupiny Poháru osvoboditelů mezi argentinským týmem Argentinos Juniors a brazilským Fluminense, přesáhlo všechny meze. Domácí tým totiž prohrál 2:4 a v soutěži skončil, což někteří hráči nervově neunesli. Na trávníku se strhla hromadná rvačka, do níž se zapojili takřka všichni aktéři.

Foto: Sport.cz

Po zápase Poháru osvoboditelů mezi Argentinos Juniors a Fluminense se strhla hromadná rvačka.

Článek

Na stadiónu Diega Maradony v Buenos Aires padaly facky, rány pěstí i kopance. Po skončení duelu mezi domácím týmem Argentinos Juniors a brazilským Fluminense se totiž strhla na trávníku hromadná rvačka. Vyprovokoval ji gólman Navarro, který nedokázal překousnout, že minutu před koncem nařídil kolumbijský sudí Roldán proti domácímu týmu pokutový kop. Brazilec Fred ho proměnil, druhým gólem v zápase se postaral o vítězství Fluminense 4:2, které tak postoupilo do osmifinále Pohárů osvoboditelů, kde se střetne s paraguayským Libertado.

Argentince, v jejichž dresu hrával před třiceti lety sám velký Maradona, to pochopitelně rozlítilo, takže se do soupeře pustili, přičemž nejzuřivěji si počínal právě brankář Navarro. Horkokrevní Brazilci si ale nenechali nic líbit, takže nakonec museli zasahovat i policisté.

Omluva obou trenérů i Navarra

„Je mi to líto, nedá se ničím omluvit, že jsme se nechali strhnout, ale vyprovokovali nás,“ hájil se trenér braziliského Fluminense Enderson Morriera, jehož tým vyhrál zápas a nakonec i fackovací bitku.

„I já se omlouvám. Násilí není řešení a nemělo by k němu docházet,“ činil do objektivů televizních kamer pokání i jeho pětačtyřicetiletý argentinský kolega Pedro Troglio. Psychické labilitě jeho svěřenců se není údajně co divit.

Skupinu Poháru osvoboditelů měli rozehranou velice dobře, z prvního zápasu ve Fluminense přivezli remízu 2:2 a přesto do osmifinále nepostoupili. Klub přitom Pohár osvoboditelů v minulosti vyhrál, byť před šestadvaceti lety.

"Nevím, co to do mě vjelo. Byla to panika, záchvat či něco takového. Přitom jako kapitán bych měl jít příkladem a ne se takhle chovat," omlouval se podle serrvru Olé.com i rozdivočelý Nicolas Navarro.

Reklama

  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň