Hlavní obsah

Čech je podle Futebol Finance 30. nejlépe placeným fotbalistou

Český brankář Petr Čech je podle portugalského webu Futebol Finance třicátým nejlépe placeným fotbalistou světa. Roční příjem šest miliónů eur (asi 145 miliónů korun) jej řadí spolu s Ikerem Casillasem (Real Madrid) a Gianluigim Buffonem (Juventus) na první místo mezi gólmany. Nejlépe placeným hráčem je s 12 milióny eur Cristiano Ronaldo z Realu Madrid.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Petr Čech

Článek

Do stovky nejlépe placených fotbalistů se dostali jen čtyři hráči působící mimo Evropu. A to Ronaldinho, kterému Flamengo platí pět miliónů eur, David Beckham z Los Angeles Galaxy (4,5 miliónu), Deco z Fluminense (4 milióny) a Thierry Henry z New Yorku Red Bulls (3,8 miliónu).

Ostatní nejlépe placení hráči jsou z pěti nejsilnějších evropských lig. Až na dvě výjimky. Těmi jsou Kevin Kuranyi, kterému Dynamo Moskva platí 5,5 miliónu, což ho řadí na 37. místo, a překvapivě na 77. místě Velšan Craig Bellamy, který bere v druhé anglické lize v Cardiffu City 4,3 miliónu.

Druhé místo v žebříčku patří Lionelu Messimu z Barcelony (10,5 miliónu), o třetí pozici se dělí Fernando Torres z Chelsea překvapivě se záložníkem Yayou Tourém z Manchesteru City. Naproti tomu vicemistr světa a jeden z nejlepších tvůrců hry současnosti Wesley Sneijder má se čtyřmi milióny až 86. nejvyšší plat. Kapitán Barcelony Carles Puyol je osmačtyřicátý.

Nejlépe placení fotbalisté podle webu Futbol Finance (částky jsou uvedeny v miliónech eur):
1. Cristiano Ronaldo (Real Madrid) 12, 2. Lionel Messi (FC Barcelona) 10,5, 3. Fernando Torres (Chelsea) a Yaya Touré (Manchester City) oba 10, 5. Wayne Rooney (Manchester United) 9,5, 6. Kaká (Real Madrid) a Zlatan Ibrahimovic (AC Milán) oba 9, 8. Emmanuel Adebayor (Real Madrid) 8,5, 9. Carlos Tévez (Manchester City), Samuel Eto'o (Inter Milán) a Frank Ribéry (Bayern Mnichov) všichni 8, 12. John Terry, Frank Lampard (oba Chelsea), Steven Gerrard (Liverpool) a Xavi (FC Barcelona) všichni 7,5, ...30. Petr Čech (Chelsea) 6.

Reklama

Související témata: