Hlavní obsah

Otevření pobočky Fanclubu v Rumburku pobláznilo region

Přestože pátek patřil mezi fotbalovými fandy v Česku především večernímu duelu mezi Spartou a Olomoucí, severočeský Rumburk byl vzhůru nohama paradoxně díky ikoně sešívané Slávie. Vladimír Šmicer zavítal do desetitisícového městečka, aby z pozice čestného předsedy oficiálního fanclubu české fotbalové reprezentace slavnostně otevřel první samostatnou pobočku.

Foto: Michal Šafus

Vladimír Šmicer při debatě s fotbalisty FK Rumburk

Článek
Fotogalerie

Před slavnostním aktem měl však bývalý vynikající fotbalista a současný manažer reprezentace hodně napilno. Už v poledne se totiž v místním Kulturním domě setkal na debatě se šedesátkou členů místního fotbalového klubu. Špunti od čtyř let až po opory místní staré gardy pokládali ´Šmícovi´ spoustu otázek, rodák z nedalekých Verneřic si je svým typickým pohodovým vystupováním a neutuchajícím optimismem brzo získal. Největší potlesk sklidila odpověď na otázku, co mu při opakovaných zdravotních peripetiích dávalo sílu k návratu. "Fotbal jsem vždycky miloval a tahle láska mě nikdy neopustila. Dokud to jen trošku šlo, chtěl jsem pomáhat na hřišti, nyní už se snažím být platný také jako funkcionář. A to je také důvod, proč jsem dneska tady," odpověděl s úsměvem Šmicer, který v dalších momentech dokázal, že z fotbalového umění ještě nic nezapomněl.

Po besedě se celé osazenstvo včetně dorazivších rodičů malých žáků přesunulo na hřiště, kde Vladimír osobně vedl hodinovou tréninkovou jednotku. A že to nebyla žádná nudná fyzická dřina, ale nefalšované kombinační cvičení přímo z kuchařky anglického Liverpoolu. V závěru pak došlo také na střelbu, při které se do branky postavil právě ´Šmíca´. Malí talenti rumburského fotbalu dělali svému klubu čest a tři šály pro úspěšné exekutory byly rozebrány velmi rychle. Vzápětí přišel mnohonásobný reprezentant také o kopačky, když jeden z místních klučinů trefil po jeho výzvě z hranice pokutového území brankovou konstrukci. A do kabin pak čestný předseda odcházel prakticky nahý. Mladý gólman totiž špatně nesl fakt, že se díky záskoku Vladimíra v brance nemohl příliš ukázat, reprezentační tričko jako cena útechy však slzy brzo zaplašilo.

V podvečer pak již přišla na řadu slavnostní chvíle. V zaplněném sportovním baru bylo padesáti přítomným rozlito šampaňské a Vladimír Šmicer spolu se šéfem místní pobočky Milanem Jiroutem načali další důležitou kapitolu vývoje fanclubu. Příjemnou atmosféru dokreslil také televizní přenos Gambrinus ligy mezi Spartou a Olomoucí, při kterém čelil ´Šmíca´ mnoha přátelsky míněným poznámkám místní sparťanské většiny.

Otevření pobočky v Rumburku se každopádně povedlo. Fanclub získal jen během pátečního večera 44 nových členů, další budou dle vyjádření místních znalců brzy následovat.

Budeme jen rádi, pokud další pobočky přibudou co nejdříve. Již v příštím týdnu najdete na stránkách www.fanclubfotbal.cz podrobný manuál založení pobočky včetně seznamu výhod i vyplývajících povinností.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články