Hlavní obsah

Tragická smrt reprezentanta! Bývalá hvězda zahynula při děsivé nehodě

Praha

Obrovský smutek zasáhl srdce fanoušků jihoafrického fotbalu a především pak belgického Genku. V 33 letech zemřel při automobilové nehodě Anele Ngcongca, který drtivou část své kariéry spojil právě s belgickým týmem.

Foto: Profimedia.cz

Anele Ngcongca zemřel při automobilové nehodě

Článek

Anele Ngcongca odehrál za národní tým Jihoafrické republiky včetně domácího světového šampionátu v roce 2010 třiapadesát zápasů, velkou legendou se však stal především v belgické lize, kde oblékal dres Genku, s kterým si zahrál i slavnou Ligu mistrů. Modrý dres si přes hlavu přetáhl ve 279 zápasech, ve kterých vsítil z pozice obránce osm branek.

V Genku působil od roku 2007 do sezony 2016, poté jeho kroky zamířily na krátký čas do francouzského Troyes, čtyři následující sezony pak strávil doma, kde hájil barvy týmu Mamelodi Sundowns. Jeho posledním působištěm byl další jihoafrický tým AmaZulu.

Rodák z Kapského města zemřel v pondělních časných ranních hodinách při automobilové nehodě, když po nárazu z auta vypadl. Vážným zraněním podle jihoafrických médií na místě podlehl.

K tragické zprávě se ihned vyjádřil i Genk. "Slyšeli jsme o tragické smrti Aneleho. Za náš klub odehrál 279 zápasů. Naše myšlenky jsou s jeho rodinou a přáteli, kteří ho znali. Odpočívej v pokoji."

Reklama

  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články