Hlavní obsah

Fotbalová hvězda Ronaldo bude hrát lupiče v hollywoodském filmu

LOS ANGELES

Brazilský fotbalista Ronaldo se krátce po konci hráčské kariéry pokouší prosadit na filmových plátnech. Na sociální síti twitter oznámil, že dostal roli v chystaném hollywoodském filmu Open Road brazilského režiséra Marcia Garcíi. Podle časopisu France Football má jít o roli bankovního lupiče.

Foto: AP Photo/Jasper Juinen

Brazilský útočník Ronaldo

Článek

"Začínám studovat herectví. Beru to velmi vážně," sdělil čtyřiatřicetiletý Ronaldo, který kvůli častým zdravotním problémům v únoru definitivně ukončil fotbalovou kariéru. Získal dvakrát cenu pro nejlepšího fotbalistu světa a Brazílii dovedl k dvěma titulům světových šampiónů. V Evropě oblékal dresy PSV Eindhoven, Barcelony, Interu Milán, Realu Madrid a AC Milán.

Natáčení filmu by mělo začít v Los Angeles na počátku června, premiéra je plánovaná na srpen 2012. Vedle Ronalda si ve filmu zahrají již zkušení herci Juliette Lewisová a Andy García.

Ronaldo není prvním fotbalistou, který se pouští na filmovou dráhu. Legendární Pelé si spolu s Angličanem Bobbym Moorem zahrál po boku hvězd Sylvestra Stallonea a Michaela Cainea ve filmu Vítězství. Hned v několika rolích se objevil Francouz Eric Cantona a slavnější jako herec než jako fotbalista je Vinnie Jones, který dostává i hlavní role.

Reklama