Hlavní obsah

Mexický brankář Corona znovu přišel kvůli rvačce o místo v reprezentaci

MEXIKO

Brankář Jesus Corona z týmu Cruz Azul přišel podruhé během roku kvůli disciplinárnímu prohřešku o místo v mexické fotbalové reprezentaci. Třicetiletý gólman, jenž se zapojil do bitky na konci semifinálového ligového zápasu, byl vyřazen z národního týmu pro červnový šampionát Střední Ameriky.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto

Článek

Coronu zachytily televizní kamery, jak po skončení zápasu s mužstvem Morelia v hromadné strkanici udeřil hlavou soupeřova kondičního trenéra Sergia Martina. Za to dostal od Mexické fotbalové federace trest na šest zápasů a navíc přišel i o reprezentační dres.

"Jedním z bodů, které patří k národnímu týmu, je sociální odpovědnost a nenásilí. Sportovní aspekt je důležitý, ale reprezentant musí jít také příkladem fanouškům a mladým lidem," odůvodnil Coronovo vyřazení ředitel národního mužstva Héctor González.

"Jedna malá chyba a mám padáka"

Dvanáctinásobný reprezentant Corona tak přišel už podruhé o účast na velké akci. Loni byl vyřazen z týmu pro mistrovství světa v JAR kvůli tomu, že v baru uhodil člověka.

"Člověk se snaží být jedničkou v klubu a dostat se do reprezentace, a najednou tohle. Jedna malá chyba a mám padáka," postěžoval si brankář novinářům. "Ztratil jsem nad sebou kontrolu a přijímám svou odpovědnost, ale rád bych mluvil s lidmi ze svazu a řekl jim svou verzi," dodal Corona, účastník středoamerického šampionátu v roce 2005.

Reklama

Související témata: