Hlavní obsah

Čirkinův hattrick položil na lopatky střížkovského vítěze ČFL

PRAHA

Ruský záložník Grigorij Čirkin z Dynama České Budějovice, který má v první lize zastavenou činnost kvůli žlutým kartám, se stal hvězdou 28. kola ČFL. V utkání B-týmu Jihočechů s už jistým vítězem soutěže Bohemians Praha se hattrickem postaral o vítězství 3:1.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto: Budějovický Grigori Čirkin se snaží vypíchnout míč příbramskému Tarczalovi.

Článek

Favorizovaný střížkovský celek se už po deseti minutách hry v Českých Budějovicích ujal vedení gólem Nigerijce Ibeho a po tři čtvrtiny hrací doby udával tempo, jenomže neproměnil řadu šancí. V polovině druhého poločasu Čirkin s pomocí tyče vyrovnal, deset minut před koncem poslal svůj tým z penalty do vedení a v 88. minutě pojistil vítězství další brankou.

Všech tří tref tak Čirkin dosáhl v rozmezí dvaceti minut. Svěřenci trenérů Jiřího Lercha a Martina Vozábala tím navázali na vydařené středeční derby v Písku, kde Dynamo B vyhrálo 4:1.

Písek hrál doma 1:1 s béčkem Viktorie Žižkov, a musel tak uvolnit třetí příčku pardubickému nováčkovi. Ten se na ni prodral díky výhře 2:0 nad českolipským Arsenalem.

Písecký duel byl dnes jediný, v němž se podařilo hostům bodovat. Pražané mohli dokonce zvítězit, pět minut před koncem se totiž ujali Hřebečkovým gólem vedení, jenomže v 90. minutě vyrovnal Kubiš. Zápas v Pardubicích byl zato rozhodnutý už po půlhodině hry a gólech Brychty a Přibyla.

Reklama