Hlavní obsah

Necid vyhrál s CSKA Moskva Ruský pohár

MOSKVA

Český reprezentant Tomáš Necid vyhrál s fotbalisty CSKA Moskva Ruský pohár, který následně při oslavách údajně rozbil. Ve finále jeho tým porazil druholigovou Alanii Vladikavkaz 2:1 dvěma góly Necidova konkurenta v útoku Doumbii. Pro CSKA to bylo šesté pohárové vítězství, což z něj dělá nejúspěšnější tým soutěže, která vznikla v roce 1992.

Foto: Nikolas Giakoumidis, ČTK/AP

Útočník moskevského CSKA Tomáš Necid vybojoval se svým týmem Ruský pohár.

Článek

Zatímco Necid dnes začal jen mezi náhradníky a na hřiště se dostal až na poslední minutu, jeho útočný konkurent Doumbia zářil. Skóre otevřel už ve 13. minutě, když zakončil akci druhého z útočníků Vágnera Lovea. Vladikavkaz sice záhy snížil, ale nakonec se radovali Moskvané.

Zasloužil se o to Japonec Honda, který se krátce po příchodu na hřiště uvolnil, nacentroval na Doumbiu a ten hlavou zblízka rozhodl.

I na CSKA však dolehlo prokletí trofejí z posledních týdnů. Podobně jako Real Madrid rozbil trofej pro vítěze Španělského poháru a Ajax Amsterodam upustil trofej pro vítěze nizozemské ligy z autobusu, tak i moskevský celek rozbil svůj křišťálový pohár. A údajně se o to zasloužil právě Necid.

"Já to nebyl. Už jsem tu trofej předal, když se to rozbilo," cituje Necida gazeta.ru. "Popravdě nechápu, jak by se to mohlo rozbít. Snad to příště nechají udělat pevnější. Každopádně to na mě neházejte, já jsem jen náhradník," žertoval Necid s novináři.

Necid se s CSKA radoval z výhry v poháru již v roce 2009, tehdy se však na trávník nedostal. Následně však gólem zařídil triumf v Superpoháru. Na kontě má i dva české tituly se Slavií.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň