Hlavní obsah

V nominaci Peru na Kirin Cup nechybí největší hvězda Farfán

V nominaci fotbalistů Peru na turnaj Kirin Cup, kde startuje i česká reprezentace, je i největší peruánská hvězda Jeferson Farfán z německého Schalke. Druhým hráčem z Evropy je obránce Santiago Acasiete z Almeríe.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Jan Morávek v dresu Schalke 04 (vlevo) se raduje ze své premiérové branky v Bundeslize se svým spoluhráčem Jefersonem Farfanem.

Článek

Trenér Sergio Markarián však bude postrádat jiné tradiční opory Vargase z Fiorentiny, Guerrera z Hamburku nebo kapitána Pizarra z Brém. Do Japonska nepojede ani klíčový obránce Rodriguez ze Sportingu Lisabon. V týmu jsou naopak dva nováčci Ruidíaz a Cueva. Další čtyři hráči nemají na kontě více než dva starty.

Šestadvacetiletý Farfán je čtyřnásobný nizozemský mistr s Eindhovenem. Od roku 2008 obléká dres Schalke, s nímž letos postoupil do semifinále Ligy mistrů a získal Německý pohár.

Peru se na Kirin Cupu pokusí navázat na rok 2005, kdy při své poslední účasti slavilo vítězství. Turnaj pro něj zároveň bude přípravou na mistrovství Jižní Ameriky, které začne 1. července.

Nominace Peru na Kirin Cup:
Brankáři: Libman (Alianza Lima), Fernández (Universitario).
Obránci: Acasiete (Almería), Vílchez (Sporting Cristal), Revoredo, Rabanal (oba Universitario), Ramos (Alianza Lima), Carmona (San Lorenzo), Balbín (Universidad).
Záložníci: Lobatón, Yotún (Sporting Cristal), Guevara (Sport Boys), Cruzado (Juan Aurich), Ballón (River Plate), Ramírez (Corinthians).
Útočníci: Ruidíaz (Universitario), Cueva (Universidad), Chiroque (Juan Aurich), Advíncula (Sporting Cristal), Farfán (Schalke).

Reklama

Související témata: