Hlavní obsah

Fotbalisté v golfovém Chairmen Cupu porazili umělce

VYSOKÝ ÚJEZD

Čeští fotbalisté potvrdili svou sportovní převahu a v premiérovém ročníku golfového turnaje Chairmen Cup dnes zvítězili nad osobnostmi uměleckého světa rozdílem čtyř bodů. Kapitánem týmu fotbalistů byl Vladimír Šmicer, umělce vedl herec a prezident filmového festivalu v Karlových Varech Jiří Bartoška.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Fotbalisté (vlevo) a VIP osobnosti před zahájením golfového turnaje

Článek
Fotogalerie

"Vybrali jsme dobrý tým. Vyšlo počasí, turnaj byl nádherný a hodně jsme si to užili. Fotbal je ale určitě lepší, golf bereme jen jako doplňkový sport," řekl k triumfu Šmicer. "Přitom golf hráli lépe než fotbal," dobíral si soupeře Bartoška. "Věřím, že se z tohoto turnaje stane tradice a za rok si dáme odvetu," dodal.

Bývalý fotbalista Pavel Nedvěd na golfovém hřištifoto: Právo/Petr Hloušek

Turnaj se hrál na hřišti Albatross ve Vysokém Újezdu po vzoru slavného Ryder Cupu, v němž mezi sebou soupeří dvanáctičlenné výběry Evropy a USA. Kapitán fotbalistů Šmicer do týmu nominoval reprezentanty Michala Kadlece, Petra Čecha a Jaroslava Plašila, ale také bývalé hráče Radka Bejbla, Pavla Kuku, Pavla Nedvěda, Petra Koubu, Karla Poborského, Patrika Bergera, Ladislava Vízka a Antonína Panenku.

Do mužstva umělců jeho kapitán Bartoška povolal herce a moderátora Marka Ebena, hudebníka a skladatele Ondřeje Soukupa, herce a zpěváka Jiřího Macháčka, filmového režiséra Davida Ondříčka, herce Vojtu Kotka, zpěváky Jiřího Korna, Kryštofa Michala a Ondřeje Hejmu, grafika Aleše Najbrta, režiséra Ivana Zachariáše a ředitele karlovarské filmové přehlídky Kryštofa Muchu.

Zápas měl i charitativní podtext. Fotbalisté se dohodli, že z této akce věnují 250 tisíc korun nemocnici v Motole.

Reklama