Hlavní obsah

Sedmiletého Patrika z České Lípy čeká u Nou Campu finále o angažmá v Barceloně

BARCELONA

Přesně týden poté, co fotbalisté FC Barcelona získali svou další trofej pro vítěze Ligy mistrů, čeká velké finále i jeho. Sedmiletý Patrik Měkota zabojuje v sobotním podvečeru o angažmá ve fotbalové škole FCBEscola pro sezónu 2011/2012. Odchovanec Arsenalu Česká Lípa se poměří s početnou konkurencí na dohled slavnému Nou Campu - na menším stadiónu Mini Estadi del FC Barcelona.

Foto: Josef Měkota

Leo Messi, velký Patrikův vzor...

Článek

Chce se vydat ve stopách Lionela Messiho a mezi čtenáři Sport.cz si hned získal spoustu příznivců. Patrik Měkota, ročník narození 2004, se poslední měsíc přímo v Barceloně pilně připravoval na „přijímací zkoušky“ do fotbalové školy slavného klubu. Přes náročné první kolo jako zástupce České republiky prošel a v sobotu od 17:00 čeká odchovance Arsenalu Česká Lípa rozhodující finále testů.

„Patrik tady trénoval ve fotbalovém klubu CE Vila Olímpica, s jehož týmem také absolvoval přípravný zápas proti FC Horta,“ informoval Sport.cz přímo z Barcelony otec Josef Měkota.

Patrik Měkota na zápase Barcelony. Tady by také jednou chtěl válet...foto: Josef Měkota

Původně se měl rozhodující výběr do fotbalové školy konat již minulou sobotu 28. května. V ten den ovšem Barca v londýnském Wembley slavně porazila Manchester United, a tak se finále testů posunulo o týden.

„Doufám, že Patrik na Mini Estadi zabojuje a s úspěchem vstoupí do FCBEscula. Menší stadión leží přímo ve stínu slavného Nou Campu,“ líčí pan Měkota.

„Pro nás, rodiče, příznivce a fanoušky Patrika, to budou velké chvíle napětí. Ale ať již rozhodnutí dopadne jakkoliv, jsme velmi rádi, že jsme se mohli zúčastnit a být součástí té skvělé fotbalové atmosféry, která zde v Barceloně panuje,“ ujišťuje hrdý otec.

První kolo testů. Konkurence je velká, tihle všichni se touží do fotbalové školy slavné Barcelony dostat...foto: Josef Měkota

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Zlín dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín