Hlavní obsah

Korea se v boji proti fotbalové korupci spojí s Japonskem a Čínou

SOUL

Korejská fotbalová asociace (KFA) v boji proti ovlivňování zápasů a nelegálního sázení na fotbal spojí síly se svými protějšky z Japonska a Číny. Podle KFA si vyžádal společný postup velmocí z regionu rozsáhlý korupční skandál, který už vedl k zatčení pěti hráčů korejské ligy.

Foto: Mike Hutchings, Reuters

Válečné zdobení fanouška fotbalistů Koreje - ilustrační foto.

Článek

"Poslední vývoj událostí souvisejících s ovlivňováním zápasů podkopal důvěru fanoušků a poškodil pověst našeho sportu," uvedl na tiskové konferenci předseda KFA Čo Čchong-jun.

Čo uvedl, že centra ilegálního sázení jsou v Hongkongu a Macau. A protože ovlivňují především fotbal v Koreji, Číně a Japonsku, je podle něj nejlepším způsobem boje spolupráce.

"Plánujeme na tento měsíc pracovní rozhovory. Myslíme si, že nejlepší obranou je prevence. Proto chceme využít takzvaný systém brzkého varování FIFA, který by nám umožnil monitorovat sázení na zápasy a odhalit pokusy o zmanipulování výsledků," řekl Čo.

FIFA zavedla systém brzkého varování jako obranu před ovlivňováním před čtyřmi lety. "A pokud bude potřeba, máme slíbeno, že sem FIFA pošle tým inspektorů k vyšetření situace," dodal šéf korejského fotbalu.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín