Hlavní obsah

Maradona označil vedení FIFA za dinosaury, kteří nerozumí fotbalu

DUBAJ

Legendární Diego Maradona se pustil do kritiky Mezinárodní fotbalové federace. Vedení FIFA v čele s prezidentem Seppem Blatterem, který byl navzdory korupčním skandálům znovu zvolen do funkce, označil za dinosaury toužící po moci.

Foto: Enrique Marcarian, Reuters

Diego Maradona

Článek

"Všechno bude stejné. FIFA je velké muzeum a oni jsou dinosauři, kteří se nechtějí vzdát moci," citovala kapitána mistrů světa z roku 1986 agentura Reuters. "Nepřekvapilo mě, že Blattera zvolili, protože se o sebe navzájem vždycky postarají a kryjí si záda," uvedl.

Maradona by si přál, aby současné vedení odstoupilo, ale nevěří, že se to stane. "Budou tam, dokud jim nebude 105 nebo 110 let, a fotbal se bohužel nezmění," prohlásil Maradona s tím, že měl možnost stát se jedním z funkcionářů FIFA, ale odmítl.

"Chtěli po mně, abych se přidal k rodině FIFA, ale pro mě to není rodina, když nikdo z nich nehraje fotbal," prohlásil. "Hodně lidí se mnou souhlasí, že fotbal není čistý. Dokud ho ale povedou lidi, kteří mu nerozumí, nic se nezmění," uvedl bývalý trenér argentinské reprezentace, který se nedávno upsal celku Al Wasl ze Spojených arabských emirátů.

Reklama

  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín