Hlavní obsah

DDCUP 2011 zná svého vítěze!

Národní finále fotbalového turnaje dětských domovů a Pohár české fotbalové reprezentace vyhráli fotbalisté z Dlažkovic. Na hřišti FK Viktoria Žižkov v TC v Praze Horních Počernicích, tak skončil třetí díl Dětský domov cupu 2011.

DDCUP 2011

Článek
Fotogalerie

Patronem fotbalového turnaje byl Tomáš Necid, generálním partnerem Česká spořitelna, oficiální partner české fotbalové reprezentace, jež má zájem prostřednictvím těchto akcí zpřístupnit fotbal co nejširším věkovým a společenským skupinám veřejnosti. Turnaj zaštítil v rámci svých Grassroots aktivit „Fotbal pro všechny“ Českomoravský fotbalový svaz a jeho spřátelené organizace.

Od 3. do 20. května odehrálo 56 přihlášených dětských domovů celkem osm kvalifikačních turnajů na hřištích týmů Gambrinus ligy. Do Národního finále pak postoupilo šestnáct nejlepších. Během posledního květnového víkendu, mezi sebou o absolutní vítězství bojovali: Dlažkovice, Horní Planá, Klánovice, Lipník nad Bečvou, Lipová u Šluknova, Mašťov, Mikulov, Nová Ves u Chotěboře, Opava, Potštejn, Pyšely, Sedlec, Tachov, Těrlicko, Tuchlov a Ústí nad Labem.

Hlavní cenu, Pohár fotbalové reprezentace a vstupenky na její podzimní přátelský zápas si nakonec odvezli fotbalisté z Dlažkovic, druhý skončil Potštejn před třetí Opavou. Všechny tři vítězné týmy také získaly kompletní sadu reprezentačních dresů. Speciální cenu České spořitelny, účast v letní Fotbalové škole reprezentačního brankáře Petra Čecha, předala Lenka Bogrová z České spořitelny nejlepšímu brankáři turnaje z Potštejna.

Krásné fotbalové ceny ale získali všichni finalisté, předávali je vzácní hosté: manažer fotbalové reprezentace Vladimír Šmicer, trenér reprezentační 21 Jakub Dovalil, Roman Vonášek z ČMFS, Václav Chvála z FK Viktoria Žižkov, Jan Jaroš za Pro Football, Petr Pečený, zpěvák, textař, právník a milovník fotbalu a Pavel Horváth, kapitán Plzně a čerstvý vítěz letošního ročníku Gambrinus ligy.

Fotbalový turnaj O pohár české fotbalové reprezentace 2011 i jeho Národní finále se vydařilo, přálo nám počasí, mohli jsme vidět krásné fotbalové momenty a tak si snad všichni, kromě dárků a cen, odvezli i zážitky a vzpomínky na úžasnou fotbalovou atmosféru.

Poděkování organizátorů Dětský domov Cupu 2011 patří kromě fotbalových reprezentantů České republiky společnostem: Česká spořitelna, Českomoravský fotbalový svaz, Hl.m. Praha, Ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy, Crocodille, České dráhy, Puma a Klan.

Pořadatelé děkují také fotbalovým klubům: FK Viktoria Žižkov, AC Sparta Praha, SK Slavia Praha, FK Teplice, SK Dynamo České Budějovice, FK Baumit Jablonec, FC Viktoria Plzeň, FC Zbrojovka Brno a FC Baník Ostrava a mediálním partnerům Pro Football, Nakopnito.cz a Seznam.cz.

Konečné pořadí
1. Dlažkovice
2. Potštejn
3. Opava
4. Mašťov
5. Mikulov
6. Pyšely
7. Sedlec
8. Ústí nad Labem - Severní Terasa
9. Tuchlov
10. Horní Planá
11. Těrlicko
12. Nová Ves u Chotěboře
13. Lipová u Šluknova
14. Tachov
15. Klánovice
16. Lipník nad Bečvou

Reklama