Hlavní obsah

Sedmiletý Patrik v napětí, od angažmá v Barceloně ho dělí jeden mail

Udělal všechno, co pro angažmá ve slavném katalánském klubu udělat mohl. Přesně týden poté, co FC Barcelona porazila ve finále fotbalové Ligy mistrů Manchester United, sehrál své velké finále také sedmiletý Patrik Měkota. Odchovanec Arsenalu Česká Lípa absolvoval na menším stadiónu poblíž Nou Campu závěrečné testy o angažmá ve fotbalové škole Barcy a teď doma čeká na výsledek.

Foto: Josef Měkota

Leo Messi, velký Patrikův vzor...

Článek

Celý měsíc se přímo v Barceloně připravoval na závěrečné finále testů. Soupeřem Patrika Měkoty byli především španělští domorodci, jediný zástupce České republiky však narazil také na dva Angličany a uchazeče z dalších zemí. Poslední zkouška proběhla na Mini Estadi přímo ve stínu slavného Nou Campu.

„Žijeme teď v napětí, protože rozhodnutí o tom, zda byl Patrik přijat, nebo ne, nám má přijít mailem tak do jednoho týdne,“ informoval Sport.cz po návratu z Barcelony otec Josef Měkota.

Patrik je ročník narození 2004 a teď mu jde o angažmá ve fotbalové škole FCBEscola pro sezónu 2011/2012.

Na rozhodnutí si "Villa" a spol. počkají. Klíčové bude doporučení trenérů, kteří mezi kluky chodili a zapisovali si poznámky do velkých bloků.foto: Josef Měkota

„Závěrečné testování probíhalo asi hodinu. Začínalo lehkým rozcvičením, přihrávkami a poté trenéři rozdělili děti do skupinek, které proti sobě hrály fotbal. Malí adepti byli ze strany trenérů bedlivě sledováni a ti si neustále dělali k jednotlivým hráčům písemné poznámky,“ líčí Patrikův otec. „Po skončení testů jsem se zkoušel ptát, jak to vypadá, ale nikdo nám nechtěl nic naznačit. Zřejmě budou zpracovávat spoustu údajů, tak musíme čekat.“

I kdyby se však blonďatý andílek nakonec mezi vyvolené nedostal, nemusí ničeho litovat. „Jsme velmi rádi, že jsme se vůbec mohli zúčastnit a být součástí té skvělé fotbalové atmosféry, která v Barceloně panuje,“ ujišťuje otec Josef.

Patrik postoupil z prvního kola testů a pak několik týdnů trénoval ve fotbalovém klubu CE Vila Olímpica, s jehož týmem také absolvoval přípravný zápas proti FC Horta.

Reklama

Související témata: