Hlavní obsah

Srbští fanoušci řádili v Melbourne, na tribuně zapálili světlice

MELBOURNE

Srbští chuligáni o sobě znovu dali vědět při mezistátním fotbalovém zápase. Během úterního přípravného duelu v Melbourne s Austrálií (0:0) policie čtyři z nich zatkla poté, co zapálili v hledišti světlice, házeli na plochu lahve a spálili velké transparenty, na nichž požadovali propuštění bývalého bosenskosrbského generála Ratka Mladiče obviněného z válečných zločinů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fotbaloví fanoušci - ilustrační foto

Článek

"Ti idioti si mysleli, že jen tak můžou zapálit světlice na tribuně. To svědčí o jejich kultuře. Je zázrak, že nikdo nebyl zraněn," řekl policejní mluvčí. Sedm dalších lidí bylo kvůli opilosti během utkání vyvedeno ze stadionu, pořádající svaz u všech problémových fanoušků zvažuje doživotní zákaz návštěvy zápasů na australské půdě.

Srbsko má s řáděním svých fanoušků na fotbale v poslední době velké potíže. V říjnu byl kvůli nim předčasně ukončen zápas evropské kvalifikace v Janově a Itálie následně vyhrála utkání kontumačně. Na konci března zase policie v Estonsku zadržela více než 70 hooligans. Srbsku za to hrozí od UEFA vyloučení z mezinárodních soutěží.

Reklama

Související témata: