Hlavní obsah

Eto'o musí po konfliktu se Songem před kamerunskou disciplinárku

YAONDÉ

Útočníka Samuela Eto'oa vyšetřuje disciplinární komise Kamerunského fotbalového svazu. Střelec Interu Milán totiž během nedávného reprezentačního srazu odmítl kvůli konfliktu se záložníkem Alexem Songem trénovat a při následném utkání kvalifikace afrického mistrovství se Senegalem údajně bránil týmu ve střídání.

Foto: ČTK/AP

Kapitán Kamerunců Samuel Eto'o (vpravo)

Článek

"Pokud dělám v reprezentaci problémy, měli by mě potrestat," citoval server BBC Eto'oa, který jde před komisi spolu se záložníkem Arsenalu Songem a Benoitem Assou-Ekottem. Obránce Tottenhamu musí vysvětlit, proč bez omluvy vynechal navzdory nominaci zápas se Senegalem.

Lionel Messi (vpravo) zpracovává míč před Alexem Songem z Arsenalufoto: Reuters/Eddie Keogh

Song byl po loňském světovém šampionátu dočasně vyřazen z reprezentace, nedávno se ale do týmu vrátil. Na srazu však odmítl podat Eto'ovi ruku a střelec Interu následně odmítl kvůli incidentu trénovat.

Disciplinární komise se bude zabývat i Eto'ovou rekací na střídání, při kterém útočníka Erika Maxima Choupo-Motinga nahradil obránce Henri Bedimo. Kamerun nakonec uhrál se Senegalem bezbrankovou remízu, když navíc Eto'o neproměnil penaltu. Zápas vyvolal mezi nespokojenými fanoušky Kamerunu násilnosti, při nichž zemřeli čtyři lidé.

Reklama

Související témata: