Hlavní obsah

Mexiko a Honduras jsou v semifinále fotbalového Zlatého poháru

KANSAS CITY

Fotbalisté Mexika otočili čtvrtfinálový zápas Zlatého poháru proti Guatemale a jsou v semifinále, ve kterém se utkají s Hondurasem. Ten mezi nejlepší čtyři týmy mistrovství Severní a Střední Ameriky postoupil až po penaltovém rozstřelu s Kostarikou. Zápas, který se hrál rovněž na stadionu New Meadowlands v East Rutherfordu, skončil 1:1 i po prodloužení, Kostaričané ale proměnili jen dvě penalty proti čtyřem honduraským.

Foto: Julio Cortez, ČTK/AP

Mexičan Aldo De Nigris se raduje ze své branky proti Guatemale.

Článek

Výhru mexických obhájců prvenství zařídil Javier Hernández. Útočník Manchesteru United šestou brankou na turnaji dokonal obrat v zápasu, ve kterém favorit prohrál první poločas gólem Carlose Ruize už z páté minuty. Brzy po změně stran ale náhradník Aldo De Nigris vyrovnal a v 65. minutě rozhodl nejlepší střelec turnaje.

Honduras prošel do semifinále potřetí ze čtyř posledních ročníků, nahrála mu přitom nemohoucnost kostarických střelců při penaltách. Alvaro Saborio jednu neproměnil už ve druhém poločase, kdy jej vychytal Noel Valladares, při závěrečném rozstřelu pak Celso Borges a znovu Saborio trefili pouze břevno, zatímco fotbalisté Hondurasu byli stoprocentní.

Honduras v zápase vedl jen sedm minut po třetím gólu Jerryho Bengstona na turnaji, v 56. minutě vyrovnal Dennis Marshall.

Zbývající finalisté vzejdou z nedělních zápasů ve Washingtonu USA - Jamajka a Panama - Salvador.

Fotbalové mistrovství Severní a Střední Ameriky Zlatý pohár v USA, čtvrfinále:
Kostarika - Honduras 1:1 po prodl. (1:1, 0:0) na pen. 2:4
Branky: 56. Marshall - 49. Bengtson.
Mexiko - Guatemala 2:1 (0:1)
Branky: 48. De Nigris, 65. Hernández - 5. Ruiz.

Reklama