Hlavní obsah

Víc než výsledek oceňuji naši hru, řekl Csaplár po porážce sedmnáctky s USA

TORREÓN

Zklamání z výsledku, nikoli však ze hry prožíval po české premiéře na mistrovství světa fotbalistů do 17 let trenér Josef Csaplár. Prohra 0:3 s USA ho nepotěšila, ale své svěřence pochválil za kvalitu hry, která je prý v této věkové kategorii důležitější. "Výsledkově tam je samozřejmě zklamání, ale žádné šílení ze špatného vstupu do turnaje není na místě," řekl pro web ČMFS Csaplár.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Trenér Josef Csaplár

Článek

"Při minulých zápasech jsem více než výsledky oceňoval hru, se kterou jsme k nim došli, a tu musím vyzdvihnout také po utkání s Američany. V duelu byla k vidění spousta zajímavých individuálních výkonů, vytvořili jsme si šance, soupeře jsme přestříleli, poměr rohů byl 7:0 v náš prospěch. Duel to byl atraktivní, divákům i zástupcům FIFA se velmi líbil," zhodnotil první duel.

Američané však podle něj vyhráli zaslouženě, protože byli důraznější v pokutovém území, kde se utkání rozhoduje. "Tam jsme my selhali v ofenzivě i defenzivě. Své šance jsme neproměnili, naopak velmi hrubými chybami nabídli soupeři góly na stříbrném podnosu. Největším negativem byla velká naivita, z které pramenilo hodně chyb a zbytečných ztrát míčů," našel hlavní zápor na české hře.

Podle něj výkonu hráčů paradoxně pomohlo, že už ve 4. minutě inkasovali gól. "Pokud dostanete tak brzy branku, speciálně v mládežnické kategorii, ten hlavní tlak z vás spadne. V hlavách hráčů v tu chvíli nebylo co ztratit a začali hrát fotbal, který od nich vyžadujeme," poznamenal zkušený kouč, který má za sebou mimo jiné angažmá v Příbrami, Liberci, Slavii, Žižkově, Panioniosu či Wisle Plock.

Potěšilo ho i to, jak se hráči vyrovnali s bouřlivou atmosférou na stadionu v mexickém Torreónu. "Atmosféra byla parádní, někteří kolegové na lavičce měli podle svých slov až husí kůži. Já jsem ocenil především sportovní atributy, například trávník a již zmiňovaný stadion opravdu splňují ta nejpřísnější světová měřítka," dodal.

V druhém utkání skupiny D vyzvou Češi Nový Zéland, který v úvodním utkání vyhrál 4:1 nad Uzbekistánem. Csaplár však rozhodně nechce po nepovedeném výsledku nic měnit na taktice týmu. "Opět budeme chtít hrát dopředu, dominovat ofenzivním, atraktivním fotbalem. Žádná jiná cesta pro mě nepřichází v úvahu," dodal.

Reklama