Hlavní obsah

VIDEOPŘENOS: Nejen volby na valné hromadě, ale i stěhování svazu do Lipenců

PRAHA

Valná hromada byla samozřejmě prioritou. Vždyť už v neděli dopoledne se sejdou na pražském Smíchově delegáti z celé republiky, aby bilancovali uplynulý fotbalový rok a zvolili dva nové členy výkonného výboru. Proto žádný div, že při čtvrtečním jednání strahovské generality byly přípravy na nadcházející jednání prioritou. Kromě toho přišly ovšem na program i návrhy na nové sídlo svazu, jež by mělo vyrůst v Lipencích. Tiskovou konferenci po jednání výkonného výboru ČMFS můžete sledovat od 16.30 v přímém videopřenosu na Sport.cz.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Herečka Mahulena Bočanová (uprostřed) při slavnostním výkopu, jemuž přihlíží Ivan Hašek (vlevo) a Antonín Panenka. To se ovšem hrála v Lipencích exhibice. Možná, že i na slavnostní zahájení nového projektu bude ale pozvána.

Článek

Nedělní valná hromada zabrala při dnešním jednání strahovského vedení nejvíc času. Logicky, protože se na ní budou volit dva noví členové výkonného výboru ČMFS. Svazový místopředseda Miroslav Kříž zmizel a už rok je nezvěstný, slávistický Petr Doležel přešel z klubu do služeb svazu, takže místo nich bude zapotřebí zvolit nástupce.

O funkci místopředsedy se uchází sparťanský obchodní ředitel Dušan Svoboda a majitel ostravského Baníku Tomáš Petera, jediným kandidátem na uvolněné místo ve výkonném výboru je podle informací Sport.cz teplický František Hrdlička.

Během dnešního jednání výkonného výboru ale přišla na přetřes i česká reprezentace, svazová ekonomika i třeba projekt Lipence.

Ve vesnici na okraji Prahy, kde jen pro zajímavost bydlí první muž českého fotbalu Ivan Hašek, ale třeba i někdejší sparťanský kanonýr Horst Siegl, by totiž měla sídlit nejen fotbalové akademie, ale v budoucnu by tam mělo vzniknout i nové sídlo fotbalového svazu.

Bude určitě zajímavé slyšet, co představitele českého fotbalu vede k záměru přesídlit ze Strahova do Lipenců. Více se dozvíte na tiskové konferenci po jednání výkonného výboru, odkud od 16.30 vysíláme přímý videopřenos na Sport.cz.

Reklama

  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín