Hlavní obsah

Mexičané řeší skandál. Kvůli dámské návštěvě vyhodili osm reprezentantů

MEXIKO

Z mexické reprezentace bylo krátce před začátkem mistrovství Jižní Ameriky vyřazeno osm fotbalistů kvůli porušení disciplíny. Všichni byli z národního mužstva vyloučeni na půl roku a navíc každý zaplatí pokutu 4100 dolarů (zhruba 70.000 korun).

Foto: Jerry Lampen, Reuters

Mexičané rázně vyřešili disciplinární prohřešky.

Článek

Vedení týmu o prohřešku hráčů informovalo na dnešní tiskové konferenci, ale odmítlo uvést, čím se reprezentanti provinili. Podle mexických médií hráči porušili disciplínu během soustředění v Ekvádoru, kde měli na hotelových pokojích dámskou návštěvu.

"Nepůjdu do detailů. Byla porušena pravidla a kodex chování, takže musím jednat," uvedl manažer reprezentace Héctor González Iňárritu. "Hráči se přiznali. Hrozně je to mrzí, i kvůli fanouškům. Následky akceptovali," dodal.

Proti disciplíně se provinili Israel Jiménez, Néstor Vidrio, Jonathan Dos Santos, Marco Fabian, Jorge Hernández, Javier Cortes, David Cabrera a Néstor Calderón. Mexičané je musejí v už tak mladém výběru pro nadcházející turnaj narychlo nahradit jinými hráči. Do mistrovství Jižní Ameriky vstoupí v pondělí zápasem s Chile, ve skupině C se utkají ještě s Peru a Uruguayí.

Mexickou reprezentaci potkal druhý skandál v krátké době. Na nedávném středoamerickém šampionátu muselo být z týmu vyřazeno pět hráčů, kteří měli pozitivní dopingový test na clebuterol během předchozího přípravného kempu. Podle národního svazu bylo na vině kontaminované maso.

Reklama

Související témata: