Hlavní obsah

Do korupčního skandálu v Koreji zapleten i fotbalový reprezentant

SOUL

Reprezentační útočník Čche Song-kuk se ocitl ve středu zájmu vyšetřovatelů rozrůstajícího se korupčního skandálu v korejském fotbale. Osmadvacetiletý hráč týmu Suwon Bluewings přiznal, že se loni zúčastnil schůzky za účasti dalších fotbalistů a členů sázkařského gangu.

Foto: ČTK

Ilustrační foto

Článek

Šestadvacetinásobný reprezentant, jenž hrál za Koreu na olympijských hrách v Aténách 2004 a o tři roky později na mistrovství Asie, je nejznámějším hráčem zapleteným do aféry. Zatím bylo obviněno minimálně deset fotbalistů nejvyšší K-League.

Čche Song-kuk přiznal, že byl loni během svého působení v armádním klubu Sangmu pozván na schůzku, na níž se hráči a sázkaři domluvili na zmanipulování dvou ligových zápasů. Reprezentačního útočníka požádali o pomoc, on jim ji však nepřislíbil. Z dvou podezřelých zápasů navíc odehrál dohromady jen poločas.

Jeho tehdejší spoluhráč Kim Tong-hjoj, jenž už byl za svou účast na jednání zatčen, uvedl, že Čche Song-kukovi nabídl nespecifikovanou finanční částku. Představitelé Suwonu uvedli, že peníze jejich útočník odmítl.

Informace o Čche Song-kukovi vyšla na světlo několik dní poté, co přiznal zapletení do skandálu brankář prvoligového Čonbuku a bývalý člen reprezentace do 23 let Jom Tong-kjun. Začátkem měsíce korejské úřady obvinili ze napomáhání při ovlivňování zápasů 14 fotbalistů, z toho 10 z nejvyšší soutěže. Jeden bývalý prvoligový hráč, který nyní pracoval jako sázkař, byl po pravděpodobné sebevraždě nalezen mrtev.

Reklama

Související témata: