Hlavní obsah

Fotbalista Frings míří po odchodu z Brém do zámořské MLS

TORONTO

Bývalý německý fotbalový reprezentant Torsten Frings bude pokračovat v hráčské kariéře v zámořské soutěži MLS, kde se dohodl s Torontem na smlouvě na dva a půl roku. Do kanadského města, proslaveného spíše hokejem, míří také nizozemský útočník Danny Koevermans.

Foto: Frank Augstein, ČTK/AP

Brémský exekutor Torsten Frings skóruje z penalty v utkání se Sampdorií Janov.

Článek

Čtyřiatřicetiletému záložníkovi Fringsovi vypršel kontrakt v Brémách, které mu po minulé sezóně nabídly, aby skončil s hraním a začal pracovat v klubu jako trenér. Majitel stříbrné a bronzové medaile z mistrovství světa se však rozhodl dál hrát.

"Měl jsem několik nabídek z Evropy, Ameriky, Emirátů i bundesligy. I když některé byly zajímavé a taky lukrativnější, láká mě Amerika jako nová výzva," uvedl Frings na svém webu.

Šel i za koučem Klinsmannem 

V kanadském klubu působí jako poradce bývalý kouč německé reprezentace Jürgen Klinsmann. "Toronto mě přesvědčilo po všech stránkách. Je tam vysoká životní úroveň, skvělé zázemí a klub má vizi, v níž bych mohl hrát významnou roli," dodal.

Frings strávil většinu kariéry v Brémách. Ve Werderu hrál v letech 1997 až 2002 a po angažmá v Borussii Dortmund a Bayernu Mnichov se v roce 2005 do klubu vrátil. Premiéru v MLS by si mohl odbýt 21. července proti Dallasu.

Dvaatřicetiletý Koevermans dosud působil pouze v Nizozemsku, hrál za Spartu Rotterdam, Alkmaar a naposledy Eindhoven. V roce 2007 absolvoval v kvalifikaci mistrovství Evropy všechny čtyři své starty za reprezentaci, přičemž jediným gólem rozhodl o těsném vítězství 1:0 nad Lucemburskem.

Reklama

Související témata: